News Flash:

Fonduri PHARE pentru Regiunea de Nord - Est

30 Mai 2007
885 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Muncii si Egalitatii de Sanse (MMES), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane lanseaza la Piatra Neamt sesiunea de proiecte in cadrul Programului Phare 2005 si Phare 2006 Coeziune Economica si Sociala "Masuri de incluziune sociala". Apelurile vizeaza sprijinirea proiectelor de dezvoltare a resurselor umane prin investitii substantiale in promovarea incluziunii sociale.

Proiectele vor duce la cresterea oportunitatilor de ocupare pentru grupurile si persoanele cu risc ridicat de excluziune sociala. Proiectele trebuie sa se adreseze persoanelor de etnie rroma fara calificare sau cu calificari care nu mai sunt solicitate, care au absolvit sau nu invatamantul obligatoriu sau liceal, persoanelor cu dizabilitati inclusiv cele care sufera de boli mintale, si tinerilor peste 18 ani care au parasit sau se pregatesc sa paraseasca sistemul de stat de protectie a copilului. Pentru Regiunea Nord-Est, in cadrul Programului Phare 2005 au fost alocate fonduri in valoare de 1.870 milioane Euro, in timp ce in cadrul Programului Phare 2005 fondurile alocate sunt in valoare de 1.344 milioane Euro. Pot depune proiecte furnizorii de servicii de formare profesionala a adultilor, agentiile de plasare a fortei de munca, centrele autorizate de evaluare, camerele de comert si industrie, institutele de cercetare, universitati, autoritati locale, companii private, sindicate, ONG-uri, fundatii, penitenciare. Valoare totala a finantarii nerambursabile pentru un proiect se va situa intre 10 mii si 50 mii Euro pentru Phare 2005, si respectiv 15 mii si 150 de mii pentru Phare 2006, iar termenul limita pentru depunerea proiectelor este 31 august 2007.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014051 (s)