News Flash:

Fonduri structurale in valoare de milioane Euro pentru Iasi

5 Aprilie 2008
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
Prefectul Marius Bodea
• Pentru finantari prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, persoanele fizice si juridice din judetul Iasi au depus 79 proiecte in valoare totala de 280 milioane Euro

Prefectul Marius Bodea a precizat ca in cursul lunii trecute au fost activate trei masuri de finantare in cadrul Fondului European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) care vizeaza proiecte finantabile din fonduri structurale. Din cele trei masuri, prima, masura 121, vizeaza modernizarea instalatiilor agricole, in speta a masinilor si utilajelor folosite in agricultura. Masura 123 vizeaza cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, care este cea mai simpla dintre toate, iar masura 322 face referire la renovarea si dezvoltarea satelor, la care judetul Iasi are un numar de 26 proiecte aplicate de autoritatile publice locale.

Persoanele fizice si juridice din judetul Iasi au depus in cadrul FEADR un numar de 79 proiecte in valoare totala de 280 milioane Euro. "Am avut o discutie cu cateva persoane despre proiecte pe fonduri structurale, pentru ca incepand cu 3 martie s-au activat trei masuri de finantare din cadrul Fondului European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Prin aceste masuri am ajuns pe primul loc la nivelul Regiunii de Nord-Est in ceea ce priveste proiectele depuse pe fonduri structurale", a precizat prefectul Bodea. Totodata, prefectul a mai spus ca dintre domeniile vizate de fonduri structurale, altele decat FEADR, mai sunt in discutie dezvoltarea infrastructurii de cercetare, extinderea sau crearea altor platforme, precum si reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale, dar si reabilitarea unor drumuri judetene, aici fiind incluse si proiectele de 57 milioane Euro pe care le are depuse Consiliul Judetean Iasi. "Pe de alta parte, mai trebuie adaugat si un alt aspect. Punctele din judet beneficiare ale proiectelor, daca sunt disparate, finalitatea lor la sfarsitul perioadei de finantare poate fi considerata ineficienta. Asta daca se realizeaza ca s-au adresat unui numar mic de beneficiari si de aceea logica depunerii proiectelor va trebui sa plece dintr-un loc si sa produca pe parcurs", a mai adaugat prefectul Bodea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

feadr fonduri structurale proiecte reabilitarea modernizarea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2038 (s) | 26 queries | Mysql time :0.082473 (s)