News Flash:

Fonduri structurale pentru energie

16 Mai 2008
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
• Proiectele trebuie sa aiba in vedere extinderea si modernizarea sistemelor de transport al gazelor, electricitatii si petrolului, precum si promovarea utilizarii resurselor regenerabile

Agentii economici din domeniul energiei si autoritatile locale vor putea accesa, din iunie, fonduri structurale in cadrul Programului Operational Sectorial, axa pentru Cresterea competitivitatii economice. Proiectele trebuie sa aiba in vedere extinderea si modernizarea sistemelor de transport al gazelor, electricitatii si petrolului, precum si promovarea utilizarii resurselor regenerabile. Agentii economici din domeniul energiei vor putea accesa, din 2008 pana in 2013, peste 637 milioane Euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), la care se adauga alte 86 milioane Euro din bugetul de stat.

Printre proiectele eligibile sunt investitiile in instalatii si echipamente care sa duca la economia de energie, unde beneficiare sunt intreprinderile mari, mici si mijlocii din domeniu, iar valoarea maxima a cofinantarii acordate este de 10 milioane Euro pentru un proiect. De asemenea, vor fi cofinantate investitiile in extinderea si modernizarea retelelor de transport al energiei electrice, gazelor si petrolului, precum si a retelelor de distributie, in scopul reducerii pierderilor in retea, beneficiarii fiind operatorii sistemelor de transport si de distributie, iar finantarea maxima este de 15 milioane Euro pentru transport si 4 milioane lei pentru distributie. Autoritatile locale si agentii economici pot accesa fonduri structurale si pentru valorificarea resurselor regenerabile de energie. Acestia pot primi, pana in 2013, circa 362 milioane Euro, din care 223 milioane Euro fonduri europene. Activitatile eligibile sunt realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice sau modernizarea celor existente, pentru consumul propriu sau pentru furnizarea de energie in sistem, prin valorificarea biomasei, a resurselor hidroenergetice si a altor resurse regenerabile de energie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fonduri structurale proiectele eligibile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2820 (s) | 24 queries | Mysql time :0.171108 (s)