Sport

Football Leaks: 11 giganti din Europa vor sa înfiinteze o Super Liga privata. Reactia lui Juventus

Publicat: 20 nov. 2018
1

Presedintele lui Juventus, Andrea Agnelli, a anuntat ca echipa sa nu este implicata în proiectul crearii unei Super Ligi private, la care ar urma sa participe marile cluburi europene, un proiect care a fost dezvaluit de cotidianul Der Spiegel în cadrul anchetei Football Leaks.

"Pot sa va confirm ca noi nu am vazut niciodata, nu am discutat niciodata si nici nu am fost implicati vreodata în crearea acestui document", a declarat Andrea Agnelli, presedintele lui Juventus, într-un interviu acordat BBC. De mentionat ca, Agnelli este si presedintele Asociatiei Cluburilor Europene (ECA), la care sunt afiliate peste 200 de grupari fotbalistice de pe continent. "Suntem complet angajati alaturi de UEFA pentru a continua dezvoltarea jocului", a adaugat oficialul torinez.

"Batrâna Doamna" a fotbalului italian, care a sarbatorit luna aceasta 121 de ani de existenta, figura printre cele 16 cluburi care ar urma sa ia parte la viitoarea Super Liga.

Conform documentelor Football Leaks, Juventus se numara printre cele 11 cluburi fondatoare ale viitoarei competitii, alaturi de Bayern Munchen, Real Madrid, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, AC Milan, Manchester United, Manchester City, Chelsea, FC Liverpool si Arsenal Londra.

La noua Super Liga, care ar urma sa debuteze în 2021, vor lua parte si cinci cluburi invitate, Atletico Madrid, AS Roma, Inter Milano, Borussia Dortmund si Olympique Marseille, potrivit aceleiasi surse.

Presedintele UEFA, Alexander Ceferin, considera însa acest proiect drept o "fictiune", care nu va deveni niciodata realitate. "Super Liga nu se va materializa. În acest moment este un fel de fictiune sau un vis. Noi avem câteva idei. Tot ceea ce pot sa va spun este ca orice Super Liga este în afara discutiei. Participarea actuala va fi mentinuta si toata lumea va avea ocazia sa ia parte la toate competitiile europene", a spus Ceferin.

Adauga un comentariu