Auto-Moto

Force India va participa la prima sesiune de teste cu noul monopost

Publicat: 09 ian. 2012

Force India a confirmat ca va fi prezenta la sesiunea de teste de la Jerez din 7 februarie cu noul monopost pentru sezonul 2012. Force India a devenit ultima echipa care îsi confirma planurile pentru testele de iarna premergatoare noului sezon competitional.
Prin vocea directorului tehnic Andrew Green, echipa cu sediul la Silverstone a dezvaluit ca monopostul VJM05 a trecut toate testele de siguranta impuse de forul mondial, conditie obligatorie pentru a putea participa la testele de iarna. „Vestea buna este ca respectam programul. In acest an a fost putin mai dificil, pentru ca a trebuit sa omologam sasiul înainte de teste. Asa ca a existat mai multa planificare pentru a realiza asta. Sasiul a fost omologat în decembrie si am sperat ca totul sa decurga conform analizelor”, a declarat britanicul pentru site-ul oficial al echipei.
Situatia a fost îngreunata de faptul ca Force India a trebuit sa forteze în ultima parte a sezonului pentru a ramane pe locul sase în clasamentul constructorilor, ca urmare a performantelor peste asteptari obtinute de Toro Rosso în ultima parte a anului.
„Sezonul 2011 a fost foarte echilibrat si am luptat din greu în ultimele curse. Nu stiam cum se va termina. Nu asteptam un raspuns atat de puternic din partea Scuderiei Toro Rosso spre finalul sezonului, dar au avut un upgrade important la Suzuka. Este destul de neobisnuit pentru o echipa sa vina cu o schimbare atat de mare atat de tarziu în sezon. Asa ca ne-am concentrat pana la ultima cursa din Brazilia. Putem spune ca, din acel punct, ne-am concentrat 100% pe noul monopost”, a mai precizat el. Prima sesiune de teste din aceasta iarna va avea loc pe circuitul de la Jerez în perioada 7-10 februarie.loading...

Adauga un comentariu