Eveniment-Social

Ford investeste in Europa 2.6 milioane de euro pentru a instrui 5.000 de tineri soferi in 2015 prin programul Ford Driving Skills for Life – FOTO

Publicat: 12 mart. 2015
Ford investeste 2.6 milioane de euro pentru a instrui alti 5.000 de tineri soferi din Europa in 2015, marind investitia in programul Ford Driving Skills for Life (DSFL) in regiune la 6.7 milioane de euro de la lansarea acestuia in 2013. Programul Ford DSFL va fi extins in 11 tari in acest an, si va demara pentru prima data in Danemarca, Olanda si Turcia. In Europa, accidentele de masina sunt cauza principala a decesului la tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani. Pana in prezent, Ford a instruit peste 6.100 de tineri soferi din Belgia, Franta, Germania, Italia, Romania, Rusia, Spania si Marea Britanie. Ford DSFL ofera instruire practica, gratuita, fiind organizat in 4 ateliere sau sesiuni cum ar fi recunoasterea pericolelor din trafic, manevrarea autovehiculului, managementul vitezei si spatiului si factori de distragere a atentiei la volan.
Programul de instruire scoate in evidenta si alte situatii, cum ar fi distragerea atentiei ca urmare a folosirii telefoanelor mobile si totodata avertizeaza cu privire la condusul sub influenta alcoolului. Prin Ford DSFL au fost instruiti peste 500.000 de oameni la nivel global prin cursurile practice si online, de la prima lansare a programului in Statele Unite, acum 11 ani. Bucuresti, Romania, 12 martie 2015 – Ford Motor Company anunta astazi ca va investi 2,6 milioane de euro in 2015 la nivel european in programul de conducere preventiva Ford Driving Skills For Life, pentru a oferi instruire gratuita pentru 5.000 de tineri soferi cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani. Din anul 2013 si pana in prezent, Ford Europa a alocat un total de 6.7 milloane de euro in programul Ford Driving Skills for Life (DSFL). In acest an, Ford va oferi instruire gratuita pentru prima data in Danemarca, Olanda si Turcia si va continua programele de instruire in Belgia, Franta, Germania, Italia, Romania, Rusia, Spania si Marea Britanie. 
Ford a primit feedback pozitiv de la cei peste 6.100 de tineri cu varste intre 18 si 24 de ani din Europa care au beneficiat deja de programul Ford DSFL. Accidentele de masina sunt principala cauza de deces pentru europenii din aceasta categorie de varsta*. Cursurile practice Ford sunt gratuite si acopera anumite sesiuni prin care soferii pot recunoaste pericolele la care se expun in  trafic, si invata totodata despre manevrarea autovehiculului si despre managementul vitezei si spatiului. Programul scoate in evidenta si riscurile la care soferii se expun atunci cand scriu mesaje sau fac selfie-uri la volan, precum si pericolele condusului sub influenta alcoolului.
„Foarte multi tineri mor in accidente de masina cauzate de lipsa de experienta la volan si decizii  luate gresit” a declarat Jim Graham, Manager, Ford DSFL. „Prin aceasta noua investitie de 2,6 milioane de euro in instruirea tinerilor soferi in 2015, putem asigura altor 5.000 de tineri aptitudinile si cunostintele care le-ar putea salva viata”. Ford a fost primul producator auto care a introdus un program de instruire practica avansat, complet si gratuit pentru soferii incepatori. In cei 11 ani de cand a fost lansat in Statele Unite, Ford DSFL a oferit instruire unui numar de peste jumatate de milion de oameni la nivel global.
 
Pentru DSFL, Ford s-a asociat cu principalele organizatii in domeniul sigurantei rutiere incluzand Association Prevention Routiere din Franta, Deutscher Verkehrssicherheitsrat din Germania,  ACI din Italia, Road Safety Russia din Rusia, Dirección General de Tràfico din Spania si Royal Society for the Prevention of Accidents si AA Driving School din Marea Britanie. Anul trecut, Ford a introdus programul de instruire pentru a sublinia in mod deosebit pericolele realizarii de selfie-uri la volan si ale altor activitati ce tin de social media si a folosit un costum special denumit „Drink Driving Suit”, care simuleaza starea de ebrietate si modul in care aceasta afecteaza capacitatea de a conduce. Costumul consta in folosirea unor ochelari cu camp vizual ingust, mansoane pentru urechi, greutati la incheieturi si glezne si aparatori la coate, gat si genunchi. „Drink Driving Suit”  arata ca si cele mai simple activitati–cum ar fi mersul in linie dreapta – sunt mult mai greu de efectuat si demonstreaza cum o activitate mai complexa cum este condusul masinii devine mult mai dificila sub influenta alcoolului.
In 2014, Ford a publicat si rezultatele a doua studii care au aratat ca mai mult de unu din patru tineri a facut un selfie in timp ce conducea si ca majoritatea soferilor tineri din Europa declara ca au condus sub influenta alcoolului sau si-au vazut prietenii band si conducand masina. Aproape toti cei care au participat la cele 133 de sesiuni de instruire Ford DSFL in 27 de locatii din opt tari au declarat ulterior ca se simt mai increzatori in urma instruirii si ca ar recomanda programul unui prieten.
„Soferii incepatori au inca foarte multe de invatat despre siguranta la volan, asa ca le recomandam cu tarie tinerilor soferi sa profite de programul de instruire Ford DSFL” a spus Graham. „Este amuzant, gratuit, informativ si, pentru ca reevaluam constant ceea ce predam, este intotdeauna relevant”. Mai multe detalii despre programul Ford DSFL din Romania, inclusiv datele si locatiile instruirii, plus modalitatea de inscriere in academia online de instruire Ford DSFL vor fi disponibile in curand pe www.drivingskillsforlife.ro.
* Baza de date a accidentelor rutiere a Comisiei Europene
** Cercetarea Ford a fost realizata intre 03/06/2014 si 27/06/2014. Esantion: 7.003 soferi cu varste intre18-24 de ani, posesori de smartphone-uri, din Belgia, Franta, Germania, Italia, Romania, Spania si Marea Britanie.
*** Cercetarea Ford a fost realizata intre 12/11/2013 si 20/11/2013. Esantion: 5.000 de soferi cu varste intre 18-24 de ani din Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie.
Tags:
Adauga un comentariu