Eveniment-Social

FORD se implica in prevenirea accidentelor rutiere – FOTO, VIDEO

Publicat: 01 aug. 2016

Distragerea atentiei si alcoolul pun in pericol tinerii soferi. Multi tineri cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani isi pierd viata pe sosele in timpul verii 

In toata lumea, accidentele auto sunt principala cauza a deceselor printre tineri. In Europa, exista o probabilitate aproape dubla ca tinerii sa moara in accidente rutiere comparativ cu persoanele mai in varsta Un studiu Ford ce a vizat peste 6.500 tineri soferi europeni arata ca 43% dintre acestia au trimis mesaje, 36% au vorbit  la telefon, 11% au vizionat  fisiere video in timp ce conduceau, 13% au condus dupa ce au consumat bauturi alcoolice. Studiul mai arata ca 26% au suferit un accident, 20% au fost intr-o masina oprita de politie. In timpul verii, cand rata deceselor este cea mai ridicata, 68% sunt mai relaxati cu privire la conducerea autoturismelor. Ford publica astazi materialul video intitulat „Blown Ups” – adulti gonflabili meniti sa impiedice comportamentul riscant la volan. Studiul arata ca 41% dintre tinerii soferi risca mai mult cu prieteni in masina si pana la 57% dintre acestia conduc preventiv in prezenta unor rude mai in varsta. Programul Ford Driving Skills for Life ofera instruire gratuita pentru tinerii soferi. Pana la sfarsitul anului 2016, prin intermediul acestui program vor fi instruiti peste 20.000 de soferi din 13 tari europene. In Romania, au fost instruiti din 2014 si pana in prezent, 4000 de tineri soferi

Bucuresti, Romania, 28 iulie 2016 – Studiul arata ca in toata lumea, accidentele auto sunt principala cauza a deceselor printre tineri, iar cei cu varste cuprinse intre 18-24 de ani isi pierd viata  pe sosele in timpul verii in proportie mai mare decat in orice alta perioada a anului. In Europa, tinerii intre 18 si 24 de ani reprezinta 8% din populatia totala, dar 15% dintre acestia mor in accidente rutiere. In timpul verii, problema este mai grava, deoarece 21% din toate decesele rutiere sunt in randul tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani**.  Comportamentul riscant a fost identificat drept un factor cheie care sta la baza acestor statistici, care arata ca intre 2004 si 2013, 62.000 de tineri au murit in accidente rutiere in Uniunea Europeana**.

**Confom raportului facut de Observatorul European al Sigurantei Rutiere, vederea slaba a drumului, epuizarea cauzata de consumul de substante sau de stres si distragerea atentiei sunt printre cele mai comune cauze ale accidentelor rutiere in care sunt implicati tineri soferi.

Ford a realizat un studiu cu implicarea a 6.500 de tineri europeni pentru a intelege mai bine riscurile asumate de catre acesti soferi. Acesta arata ca 57% au depasit  limitele de viteza, 43% au scris in timp ce conduceau, 36% au vorbit  la telefon si au trimis mesaje SMS, 16% au condus fara sa poarte centura de siguranta, 13% au condus dupa ce au consumat bauturi alcoolice si pana la 11% au vizionat  materiale video sau show-uri TV pe dispozitive mobile***. 

Ford ofera instruire pentru tinerii soferi prin programul Ford Driving Skills for Life (DSFL)

In Europa, pana la sfarsitul anului 2016, prin intermediul acestui program vor fi instruiti peste 20.000 de soferi din 13 tari. In Romania, programul Ford DSFL a demarat in 2014 si pana in prezent au fost instruiti peste 4000 de tineri din Bucuresti, Craiova, Cluj, Iasi si Timisoara. „In timpul verii ne bucuram de libertatea pe care ne-o ofera sofatul, ceea ce este o parte a experientei de a fi tanar si la fel a fost si pentru generatiile trecute. Cu toate acestea, prea multi tineri mor in accidente rutiere cauzate de lipsa de experienta si deciziile  neinspirate”, a declarat Jim Graham, manager, Ford DSFL. Pana la 57% din tinerii soferi admit ca sofeaza mai sigur cu parintii sau bunicii in masina, iar 41% au declarat ca isi asuma mai multe riscuri cu prietenii in masina. Din acest motiv Ford a creat un nou material video care sa arate calitatile personajelor „Blown Up”.  Acest personaj fictiv este un adult gonflabil, care se umfla cand tinerii soferi se comporta riscant la volan; acesta aminteste de programul DSFL care se afla in continua extindere.  Printre atractiile condusului in timpul verii sunt excursiile, festivalurile si plaja. Studiul arata ca 68% dintre tineri sunt mai relaxati cu privire la sofat in lunile de vara si peste 54% sunt distrasi de pietoni atragatori. Dintre participantii la studiu, 45% admit ca ar fi tentati sa conduca  o masina supraincarcata cu prieteni, 25% sa accepte sa fie transportati cu o masina condusa de o persoana care a consumat bauturi alcoolice si 24% sa conduca  dupa ce au consumat droguri; aceste cifre sunt mai mari printre cei care participa in mod frecvent la festivaluri. Per total, 41% considera ca uneori exista motive bune sa-si asume riscuri in timp ce conduc, 26% au fost implicati intr-un accident, iar 20% s-au aflat  intr-o masina care a fost oprita de politie.

93% considera ca au abilitati bune de conducere a autoturismelor – dar 54% recunosc ca nu conduc atat de sigur pe cat ar trebui

In majoritatea accidentelor fatale cu soferi tineri sunt implicati barbatii tineri, iar Ford confirma ca exista o probabilitate mai mare ca acestia sa aiba un comportament riscant. Printre barbatii tineri exista o probabilitate de trei ori mai mare sa fie distrasi de pietoni atragatori; 25% au fost opriti de politie comparativ cu 16% femei; de asemenea, exista o probabilitate mai mare ca acestia sa nu respecte limitele de viteza, sa foloseasca telefoanele mobile in timp ce conduc si sa conduca sub influenta bauturilor alcoolice. Dintre persoanele din Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie care au participat la studiu , cel mai adesea soferii din Franta au fost intr-o masina care a fost oprita de politie. Persoanele din Germania sunt cel mai putin preocupate de implicarea intr-un accident auto  si prezinta probabilitatea cea mai mare de a nu respecta limitele de viteza sau de a fi implicati intr-un accident. Soferii din Italia prezinta probabilitatea cea mai mare de a-si folosi telefoanele mobile pentru apeluri, iar cei din Spania prezinta probabilitatea cea mai mare sa-si asume riscuri cand isi transporta prietenii cu masina. Soferii din Marea Britanie prezinta probabilitatea cea mai mare de a suferi un accident dupa ce au fost distrasi de pietoni atragatori.  Lansat in premiera in Statele Unite cu 13 ani in urma, programul Ford DSFL ofera acum instruire practica in Belgia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Spania, Turcia si Marea Britanie. Cursurile acopera recunoasterea pericolelor in trafic, manevrarea autoturismelor, gestionarea vitezei si spatiului, precum si riscurile pe care le presupune conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, conducerea sub influenta drogurilor si realizarea de selfie-uri. Un studiu anterior, comandat de Ford in 2014, a aratat ca la acel moment, ca 1 din 4 tineri soferi realizase un „selfie” la volan. „Este esential sa gasim modalitatea corecta de a transmite tinerilor aceste mesaje foarte importante; cat mai multi soferi trebuie sa beneficieze de oportunitatea oferita de cursurile gratuite de conducere preventiva Ford DSFL”, a declarat Graham.

*Raport Global de Stare al World Health Organisation privind Siguranta Rutiera 2015

** European Road Safety Observatory  

*** Concluziile studiului sunt bazate pe un grup de 6.500 tineri europeni intervievati in Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Spania in iunie 2016. Studiul a fost realizat de Lightspeed GMI, o organizatie de cercetare integrata global. Lightspeed GMI este o organizatie de colectare a datelor globale digitale care a castigat numeroase premii. Fondata in 1996, tehnologia sa inovativa si metodologiile de esantionare demonstrate ofera excelenta operationala in procesul de cercetare online. Cu peste 5,5 milioane de respondenti online in peste 40 de tari, instrumentele brevetate ale Lightspeed GMI ofera calitate, capacitate si concentrare neegalate. Cu sediul la Warren, New Jersey, Lightspeed GMI este membra Kantar, divizia de management investitional a WPP, liderul mondial in servicii de comunicare de marketing. Pentru informatii suplimentare, vizitati acest site.

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company este o companie globala auto si de mobilitate cu sediul la Dearborn, Michigan. Cu peste 201.000 de angajati si 67 de fabrici in toata lumea, activitatile de afaceri principale ale companiei includ proiectarea, fabricarea, comercializare, finantarea si servisarea unei game complete de autoturisme Ford, camionete, vehicule SUV si vehicule electrice, precum si vehicule de lux Lincoln. In acelasi timp, Ford valorifica in mod agresiv oportunitati emergente prin Ford Smart Mobility, planul companiei de a deveni lider in conectivitate, mobilitate, vehicule autonome, satisfactia clientilor, gestionarea datelor si analitica. Compania ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Pentru informatii suplimentare privind Ford si produsele sale din toata lumea sau despre Ford Motor Credit Company, vizitati acest site. Ford Europa fabrica, vinde si serviseaza vehicule sub marca Ford pe 50 de piete individuale si are aproximativ 53.000 de angajati la unitatile sale detinute integral si aproximativ 68.000 de angajati cand sunt incluse asocierile in participatiune si entitatile neconsolidate. In plus fata de Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia de Relatii cu Clientii Ford si 24 de unitati de productie (16 detinute integral sau asocieri in participatiune consolidate si 8 asocieri in participatiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate in Europa in 1903 – anul in care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a demarat in 1911.

Adauga un comentariu