Magazin

Ford versus Nissan

Publicat: 26 feb. 2013
1

Ford aduce la Geneva modelul EcoSport. Este vorba despre un SUV de segment B, care se va vinde în a doua jumatate a anului cu unicul scop de a se bate cu Nissan Juke. Dupa o serie de imagini dezvaluite în cursul acestui weekend, Ford a publicat un comunicat oficial în care ofera detalii despre noul EcoSport, modelul cu care americanii spera sa fure din clientii lui Nissan Juke si sa se impuna în segmentul SUV-urilor mici.

EcoSport a trecut printr-o serie de modificari, mai ales în ceea ce priveste suspensia si directia pentru a fi bine primit de catre clientii europeni. Ford EcoSport are 4.24 metri lungime, 1.69 metri înaltime si un portbagaj cu un volum ce variaza între 322 si 705 litri.
Printre dotarile de serie se vor numara ESP-ul, sase airbaguri si sistemul multimedia SYNC. Acesta din urma va face ca EcoSport sa fie al treilea reprezentant al gamei europene echipat cu aceasta tehnologie, dupa Fiesta si B-Max, modelul construit la Craiova.
Pregatit sa ajunga pe piata la sfârsitul acestui an, EcoSport se va alatura unei game de SUV-uri în care se va mai regasi si noua generatie Kuga. De asemenea, americanii pregatesc lansarea europeana a unui alt SUV, popularul Edge, venit de pe piata din SUA.
Gama de motorizari va avea în prim plan deja cunoscutul motor Ecoboost de 1.0 litri, cu 125 de cai putere, dar si un alt benzinar de 1.5 litri si 110 cai putere. Pentru cei care prefera dieselul, Ford va oferi si un motor de 1.5 litri si 90 de cai putere, despre care oficialii sustin ca va oferi cel mai bun consum din segment.

Adauga un comentariu