National

Forte suplimentare participa la cautarea planorului disparut; un punct de comanda mobil a fost amplasat in judetul Brasov

Publicat: 08 aug. 2015
1
Peste 850 de pompieri, jandarmi, politisti, militari, salvamontisti, padurari si voluntari participa sambata dimineata la cautarea planorului disparut in urma cu doua zile, fortele care participa la aceasta actiune fiind suplimentate din dispozitia viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.
Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), in urma analizelor care au avut loc la finalul primei zile de cautari, vineri, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca un numar de 210 pompieri din ISU Dolj, Teleorman, Valcea, Bacau, Vrancea, Alba, Mures, Calarasi si din Unitatea Ciolpani sa se alature fortelor mobilizate deja pentru aceasta operatiune complexa de cautare. Aceste forte au la dispozitie 8 autocamioane si 4 senilate (3 in Brasov si una in Prahova).
In judetul Brasov, a fost amplasat un punct de comanda mobil coordonat de prim-adjunctul sefului IGSU, care va conduce din teren operatiunile de cautare de la sol, se arata in comunicatul citat.
Misiunile de sambata se vor desfasura in judetele Brasov, Prahova, Arges si Dambovita.
Componenta aeriana a misiunilor este asigurata de 2 elicoptere ale MAI si 4 ale MApN, acestora urmand sa li se alature aparate de zbor apartinand Aeroclubului Romaniei.
Primele zboruri de cautare au inceput sambata in jurul orei 6.30, fiind vizata, in prima faza, zona Bran, Sinaia, Predeal. Au fost stabilite sectoare de cautare, la fel ca si vineri, atat pentru echipajele de la sol, cat si pentru aparatele de zbor, se precizeaza in comunicatul MAI.
In prima zi a cautarilor s-a actionat cu un numar de peste 650 de forte si 99 de vehicule si aeronave apartinand MAI, MApN, Ministerului Transporturilor, Salvamont, Serviciilor de Voluntari, Ambulanta, Ocoalelor Silvice si unor diverse organizatii.
Joi seara, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov a fost sesizat de catre ROMATSA despre faptul ca un planor care a decolat in jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la baza.
Din datele obtinute rezulta ca aparatul de zbor este un planor, la bordul caruia se afla o singura persoana, un pilot in varsta de 56 de ani, cu mare experienta, si care executa un zbor privat in zona Postavarul.
Adauga un comentariu