News Flash:

Fortus SA va fi vanduta pe bucati de Finante

1 Septembrie 2005
686 Vizualizari | 0 Comentarii
•"Am inceput procedura de executare silita pentru bunurile pe care avem puse sechestre la Fortus SA Iasi", a afirmat ieri Corneliu Durdureanu, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene Iasi •Cu toate acestea, societatea ieseana vrea sa imprumute 20 de miliarde lei vechi (2 milioane lei noi) de la banci

Zilele unitatii economice iesene Fortus SA Iasi par a fi numarate. Cel putin asa sustin reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene Iasi, care au inceput procedura de executare silita a fostului Combinat de Utilaj Greu. "Am inceput procedura de executare silita pentru bunurile pe care avem puse sechestre la Fortus SA Iasi", a afirmat ieri Corneliu Durdureanu, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene Iasi (DGFPJ). Acest lucru nu este vazut de conducerea SC Fortus SA decat ca o procedura fireasca, sustinand faptul ca in acest moment inspectorii DGFPJ ajuns doar la faza de verificare a starii halelor sechestrate. "Categoric va mai dura pana cand halele vor fi vandute. Se fac verificari pentru a vedea ce hale sunt ocupate", a afirmat ieri Vasile Plugaru, directorul SC Fortus SA Iasi. Acesta a mai sustinut ca, avand in vedere volumul datoriilor pe care le are Fortus SA fata de bugetul statului, masura este fireasca. Peste cateva zile, la SC Fortus SA Iasi au fost planificate doua sedinte ale Adunarii Generale a Actionarilor (AGA). Una dintre acestea este extraordinara si are ca scop aprobarea contractarii unui credit de 20 miliarde lei (2 milioane lei noi) si constituirea garantiilor aferente. In acelasi timp, in cursul zilei de 5 septembrie a fost programata si AGA ordinara pentru aprobarea si discutarea datelor financiare la data de 30 iunie. Astfel, din informatiile detinute pana in prezent rezulta faptul ca la data de 30 iunie pierderile totale inregistrate de societatea ieseana sa ridica la aproape 300 miliarde lei (30 milioane lei noi), cu mult peste pierderile totale pe anul trecut. Ultimele date economice ale fabricii iesene, din primul trimestru al anului, anuntau un adevarat dezastru pentru fabrica. Cu datorii de aproape 900 miliarde lei (90 milioane lei noi) doar la bugetul statului, unitatea ieseana a inregistrat in primele trei luni al anului pierderi pe productie de 82 miliarde lei (8,2 milioane lei noi). Veniturile din exploatare, din trimestrul intai al acestui an sunt de peste 121 miliarde lei (12,1 milioane lei noi), cu 22 miliarde lei (2,2 milioane lei noi) mai mari decat in aceeasi perioada a anului 2004, in timp ce cheltuielile de exploatare sunt de 200,71 miliarde lei (20 milioane lei noi), cu 17 miliarde (1,7 milioane lei noi) mai mari decat perioada similara a anului trecut. Acest lucru a dus la o pierdere din exploatare de 78,77 miliarde lei (7,87 milioane lei noi). Pierderile totale se ridica doar in primele trei luni ale anului la aproape 150 miliarde lei (15 milioane lei noi). Totodata, cuantumul datoriilor depaseste suma de 900 miliarde lei (90 milioane lei noi) la bugetul statului, in timp ce datoriile totale depasesc colosala suma de 1.500 miliarde lei (150 milioane lei noi) si tind sa creasca, avand in vedere ca actuala conducere nu dispune de resursele financiare necesare rezolvarii problemelor financiare.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1378 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014376 (s)