Local

Fost director de instituție din Iași, achitat pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane! Procurorii nu renunță și au făcut apel în cazul lui Andrei Buiceag! (Exclusiv)

Publicat: 10 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fost director de instituție din Iași achitat pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane Procurorii nu renunță și au făcut apel în cazul lui Andrei Buiceag Exclusiv
Procurorii au făcut apel în cazul nui fost director de instituție din Iași

Un ex-director de instituție din Iași a fost achitat recent de judecători pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane! Însă procurorii nu renunță și au făcut apel în cazul lui Andrei Buiceag! În timpul procesului de la fond, cei doi inculpați s-au prelevat de dreptul la tăcere

Un fost director de instituție din Iași a fost achitat recent de judecători pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane! Dar procurorii ieșeni nu renunță și au făcut apel în cazul lui Andrei Buiceag! Primul termen al apelului a fost stabilit de Curtea de Apel Iași pentru data de 9 septembrie 2020.

În urmă cu câteva luni, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au decis achitarea lui Constantin Doru Scripcaru (77 de ani) și a lui Andrei Leonard Buiceag (39 de ani), pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii ieșeni pe 18 iulie 2017. Ei au fost acuzați inițial de conflict de interese și complicitate la această infracțiune.
Andrei Leonard Buiceag, fost director al Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), a fost trimis în judecată alături de Doru Constantin Scripcaru. Acesta din urmă era președintele Patronatului Uniunii Generale a Industriașilor (UGIR) și membru în comisiile pentru formare profesională.

Andrei Buiceag, fost director executiv al AJPIS Iași, acuzat de procurorii ieșeni alături de Constantin Doru Scripcaru

Anchetatorii i-au trimis în judecată pe fostul director de la AJPIS Iași, Andrei Buiceag, și pe Constantin Doru Scripcaru. Acesta din urmă a fost acuzat că a participat în mod activ la ședințele Comisiei de autorizare a furnizorilor de formare profesională din județul Iași ce au avut loc în perioada 21 ianuarie 2010 – 27 noiembrie 2013 în calitate de membru votant, în cadrul cărora soția sa a fost desemnată să participe în diverse comisii de autorizare / evaluare / monitorizare / examinare pentru furnizorii de formare profesională din județ (234 de desemnări), participări pentru care aceasta ar fi obținut / încasat sume de bani.

„Mai mult, inculpatul a participat în mod activ la toate ședințele Comisiei de autorizare a furnizorilor de formare profesională din județul Iași ce au avut loc în perioada 25 octombrie 2010 – 10 decembrie 2013, în calitate de membru votant. În cadrul acelor ședințe, fiica sa a fost desemnată să participe în diverse comisii de autorizare / evaluare / monitorizare / examinare pentru furnizorii de formare profesională din județ (69 de desemnări). Pentru acele participări, fiica inculpatului a obținut / încasat sume de bani”, au precizat procurorii.

Ce acuzații i-au adus procurorii lui Andrei Buiceag

Pe de altă parte, procurorii l-au acuzat pe Andrei Buiceag că a participat în mod activ la ședințele Comisiei de autorizare a furnizorilor de formare profesională din județul Iași ce au avut loc în perioada 27 mai 2010 – 9 august 2013, în calitate de membru votant și președinte al comisiei.

„În aceste ședințe, soția inculpatului Scripcaru a fost desemnată să participe în diverse comisii, participări pentru care aceasta a obținut / încasat sume de bani. Asta, deși el cunoștea faptul că aceasta este soția inculpatului Scripcaru. De asemenea, a participat în mod activ la ședințele Comisiei de autorizare a furnizorilor de formare profesională din județul Iași ce au avut loc în perioada 25 octombrie 2010 – 10 iunie 2013, în calitate de membru votant și președinte al comisiei, în cadrul cărora fiica inculpatului Scripcaru a fost desemnată să participe în diverse comisii, participări pentru care aceasta a obținut / încasat sume de bani”, au mai spus procurorii ieșeni.

În cursul judecății, cei doi inculpați s-au prevalat de dreptul la tăcere.

La finalul procesului la fond, judecătorii au dispus achitarea celor doi inculpați. Magistrații au precizat că fapta nu aduce atingere valorilor apărate de legea penală. Totuși, procurorii nu renunță și au făcut apel în cazul fostului director de instituție din Iași Andrei Buiceag și al lui Constantin Doru Scripcaru.

Adauga un comentariu