National

Fost procuror-sef, condamnata definitiv la 4 ani inchisoare cu executare

Publicat: 15 iun. 2015
1

Angela Nicolae, fost procuror-sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe din Parchetul General, a fost condamnata definitiv luni de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, anunta Agerpres. Un complet de cinci judecatori a respins apelul Angelei Nicolae si a mentinut decizia de condamnare data de instanta de fond pe 17 martie.

Prin respingerea apelului, magistrati au mentinut decizia de confiscare de la Angela Nicolae a sumei de 87.715 lei si au confirmat impunerea sechestrului pe un apartament al acesteia.

In acelasi dosar, Daniel Nicolae, fiul Angelei Nicolae, a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu executare, aceeasi pedeapsa primind si Ghaziri Rami.

Potrivit DNA, Angela Nicolae a pretins de la liderul unei retele de evaziune fiscala, Ghaziri Rami, direct si prin intermediul fiului sau, Daniel Nicolae, sume de bani totalizand 111.715 lei si 1.500 euro.

In schimbul banilor, Angela Nicolae a promis ca va interveni pe langa judecatori si procurori, astfel incat sa ii determine sa pronunte hotarari favorabile lui Ghaziri Rami si firmei sale.

Un mod de operare similar a fost folosit de Angela Nicolae si in raporturile cu o alta persoana, administrator si asociat in mai multe societati cu profil agricol.

Astfel, la data de 28 mai 2013, persoana respectiva a apelat la Angela Nicolae, care i-a promis ca va interveni pe langa un prim-procuror al unui Parchet de pe langa Judecatorie, pentru a-i facilita unui prieten obtinerea unei solutii favorabile in dosarul penal in care era cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice si vatamare corporala din culpa.

Ancheta penala a fost finalizata, dar nu in sensul promisiunii facute de Angela Nicolae, ci in sensul trimiterii in judecata a persoanei cercetate.

Pe 28 octombrie 2013, la propunerea DNA, Angela Nicolae a fost arestata preventiv, fiind apoi trimisa in judecata in decembrie 2013.

Adauga un comentariu