Magazin

Fost redactor-sef la Adevarul, subiect de articol in Spania

Publicat: 09 iul. 2012
1

Jurnalistul roman Laurentiu Ciocazanu, fost redactor-sef la Adevarul, are un articol dedicat in El Pais, dupa ce, renuntand la gazetarie, s-a reprofilat alegand sa-si deschida un bar in Valencia, Spania, in care el face si pe chelnerul.

In articol, jurnalistii de la El Pais amintesc ca Ciocazanu a lucrat peste 20 de ani in presa, avand o ascensiune de laudat – a inceput ca editor la Radio BBC si a ajuns redactor-sef la unul dintre cele mai mari cotidiene din Romania, Adevarul.

Salariul lui ajunsese sa nu coboare sub echivalentul a 12.000 de euro pe luna, sustin jurnalistii spanioli, insa astazi il gasim servind cafea si snacksuri in barul pe care-l conduce pe strada Angel Guimera, in Valencia, impreuna cu sotia sa.

Si cu multe ore de munca si transpiratie, reuseste sa-si acopere cheltuielile.

Are multe amintiri placute din perioada gazetariei. Spune ca a publicat multe stiri incomode si exclusivitati care au avut reactii dintre cele mai rasunatoare. Una ar fi publicarea unor informatii care au dus la demiterea unui ministru de Externe, insa regretul sau e ca nu a intrat in posesia lor mai devreme, pentru a schimba soarta romanului care a murit nevinovat din cauza Ambasadei Romaniei in Polonia. (cazul Crulic – n.red.).

Cu toate acestea, au fost mai multe schimbari care l-au determinat sa puna penita in cui si sa ia tava in mana. Dintre ele aminteste de momentul in care seful sau a venit si i-a dat o lista cu trei nume de politicieni de care nu avea voie sa scrie nimic de rau si, colac peste pupaza, Adevarul a ajuns sa fie condus de un director „fara pic de experienta in presa”.

Dar un om nu-si poate ascunde pasiunea. Pe barmanul jurnalist il da de gol mediul inconjurator. Pe bar „se odihnesc” in fiecare zi cinci ziare platite, face reduceri in meniuri pentru ziaristi si s-a apucat sa scrie o gazeta zilnica cu povestile care i se spun la bar.

Sursa: ziare.com

Adauga un comentariu