National

Fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor, schimbata la sfarsitul lunii noiembrie de ministrul Dan Costescu, s-a intors pe doua functii

Publicat: 13 apr. 2016
1

Maria Magdalena Grigore, fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor, schimbata la sfarsitul lunii noiembrie de ministrul Dan Costescu, s-a intors pe doua functii.

Dupa ce a ocupat cel mai important post de secretar de stat din Ministerul Transporturilor, avand in atributii domeniul feroviar si aerian, Maria Magdalena Griogore, s-a ales cu functia de secretar national al comisiei TRACECA, infiintata pentru coridorul de transport international Europa-Caucaz-Asia. Daca tot are biroul in Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore a fost „unsa” si in functia de referent in cadrul Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS), structura subordonata ministrului Dan Costescu. Mai exact, blonda de 36 de ani, Maria Magdalena Grigore si-a propus sa revolutioneze comunicarea in cadrul organismului tehnic specializat sa execute investigatiile privind accidentul aviatic din muntii Apuseni de la inceputul anului 2014 si prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol.

Jurnalistii Capital au solicitat ministrului Transporturilor, Dan Costescu sa precizeze in ce baza legala Maria Magdalena Grigore, secretar national Traceca, poate ocupa si functia de purtator de cuvant al CIAS si care este valoarea remuneratiei incasata.

Oficialii CIAS au explicat ca Maria Magdalena Grigore a fost angajata la CIAS in functia de referent de specialitate cu atributii de relatii publice, “conform Legii nr.53/2003, republicata, Codul muncii, ulterior preluand si atributiile de purtator de cuvant, conform Legii nr. 544/2001”. „Valoarea remuneratiei incasata la CIAS de catre doamna Maria Magdalena GRIGORE este de 2200 lei”, au explicat oficialii CIAS.

Fosta secretara a liberalului Mircea Ciopraga si apropiata a lui Calin Popescu Tariceanu, Maria Magdalena Grigore, a ajuns secretar de stat la Transporturi la inceputul anului 2015. Aceasta conduce un bolid de lux, Infiniti, detine bijuterii de 15.000 de euro, este proprietara a doua apartamente in Capitala si a strans aproximativ 38.000 de euro plus 100.000 de lei in conturi. In declaratia de avere depusa la sfarsitiul lunii noiembrie, dupa ce a fost schimbata din functia de secretar de stat, Maria Magdalena Grigore a declarat ca a fost angajata in cadrul Ministerului Transporturilor in functia de secretar TRACECA, unde a incasat putin peste 5.400 euro si economist la CFR SA, cu un venit total de brut de 5.200 lei. Daca tot a fost secretar de stat in 2015, Maria Magdalena Grigore, in timpul mandatului, a avut 18.000 de euro pentru a o imprumuta pe Geanina Elena Grigore.

Magdalena Grigore a fost angajata si in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, in functia de sef al Directiei de Drumuri si Poduri Bucuresti, iar in mandatul sau s-a parafat un contract de zeci de milioane de euro pentru deszapezirea drumurilor din jurul Capitalei.

Adauga un comentariu