National

Fost sef al Microsoft, retinut de catre DIICOT. Motivul este incredibil

Publicat: 08 iun. 2016
1

Procurorii DIICOT au facut mai multe retineri in ziua de miercuri, 8 iunie. Printre cei retinuti de catre procurori se afla si un fost sef al Microsoft Romania, el fiind acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani.

Calin Tatomir, fost sef al Microsoft Romania a fost retinut de catre procurori, fiind acuzat alaturi de mai multe persoane, de evaziune fiscala si spalare de bani. El a fost retinut cu propunerea de arestare preventiva.

Procurorii DIICOT ii acuza pe membrii grupului ca au constituit o retea de firme prin care sa eludeze plata taxelor datorate statului, prejudiciul estimat fiind de peste 11 milioane de lei.

Tatomir, impreuna cu inca 7 membri ai grupului vor fi dusi in fata instantei, cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Pentru alti 3 membri, s-a dispus control judiciar.

Procurorii au facut perchezitii la domiciliile celor 11, unde au ridicat documente si sume de bani ( 60.320 euro, 1126 USD, 125.500 lei precum si 22 de monede de valoare). Membrii retelei sunt acuzati de consitituirea unui circuit de firme prin care au facut evaziune fiscala (11 milioane de lei) si spalare de bani (13 milioane de lei).

Comentarii
Adauga un comentariu