Actualitate

Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și soţul său au scăpat. Ce au decis judecătorii

Publicat: 27 mai 2020

Preşedintele asociaţiei ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Cota şi soţia sa, Daniela Cota, acţionar în cadrul clubului, vor sta în arest la domiciliu până în 25 iunie, Curtea de Apel Cluj desfiinţând, miercuri, decizia de arestare preventivă luată de Tribunalul Sălaj împotriva lor, într-un dosar vizând obţinerea ilegală de fonduri şi delapidare.

De asemenea, în decizia de miercuri a Curţii de Apel Cluj se mai arată că pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice cu martorii, experţii din dosar, precum şi cu jucătorii, antrenorii şi membrii ACS Volei Municipal Zalău.

În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin celor doi inculpaţi sau dacă există suspiciunea rezonabilă că au comis cu intenţie o nouă infracţiune, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, adaugă magistraţii Curţi de Apel.

Potrivit procurorilor care se ocupă de acest caz, soţii Cota, în calitate de reprezentanţi de fapt şi de drept ai Clubului Volei Municipal Zalău, în perioada 2017 – 2020, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi obţinut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al Municipiului Zalău cu titlu de finanţări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte.

De asemenea, prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeaşi perioadă de timp, inculpaţii şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei.

Daniela Cota a fost preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD) Sălaj şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, ea fiind suspendată însă vineri din calitatea de membru al PSD, având în vedere faptul că este urmărită penal. Daniela Cota a fost consilier de stat pe probleme de tineret şi sport al premierului Viorica Dăncilă. Daniela Cota a mai fost viceprimar al municipiului Zalău, precum şi candidat al PSD la alegerile parlamentare din 2016.

Adauga un comentariu