Stiri si curiozitati

Fosta crainica TVR Carmen Movileanu, la pensie dupa 41 de ani de televiziune

Publicat: 19 oct. 2018

Fostele crainice TVR, care le faceau romanilor serile mai frumoase, in perioada comunismului, sunt acum doamne distinse, multe retrase din lumina reflectoarelor. Este si cazul lui Carmen Movileanu, care in ultimii ani nu a mai aparut pe sticla, dar a lucrat ca producator la emisiunea „Ieri, Azi, Maine” de la TVR2.

Multa vreme, inainte de 1989, dar si dupa, Carmen Movileanu, Cristina Topescu, Iuliana Marciuc, Cristina Bota si Delia Budeanu au fost crainice la Televiziunea Romana, impresionand in fiecare seara cu eleganta si cu dictia lor. Multe dintre ele au ramas in bransa, fiind si cazul lui Carmen Movileanu, care dupa Revolutie a incercat sa si cante, a facut emisiuni de divertisment si a pus voci pentru diverse emisiuni de televiziune precum „Teleenciclopedia”.

Carmen Movileanu a implinit zilele trecute, pe 18 octombrie, 61 de ani de viata, din care 41 i-a petrecut in TVR. In ultimii ani a fost producatoare la TVR 2, la emisiunea prezentata de Corina Danila, „Ieri, Azi, Maine”, iar acum a ajuns in pragul pensionarii. „De aproximativ doi ani ma pregatesc sa infrunt acest moment (al pensionarii, n.r). Chiar ma bucur ca inchei frumos, ca nu am strans prea multe regrete si nici atatea frustari de care m-am temut in ultimii ani. Ma retrag demn, cum spune un personaj din «Piatra din casa» (n.r. – Carmen Movileanu a jucat in spectacolul «Piatra din casa», din ciclul «Teatru in TVR») si continui sa reflectez, cu tot ce am bun in mine, la titul ultimei mele emisiuni, «Ieri, Azi, Maine»”, a povestit fosta crainica pentru www.revistacariere.ro . Si tot aici a povestit despre amintirile frumoase pe care le-a avut de-a lungul timpului, in TVR.

“Am foarte multe amintiri frumoase traite in Televiziunea Romana, atat de multe, incat nu am putut schimba acest loc cu un altul. Si toate m-au ajutat sa continui, cu mult curaj. Pana prin anul 2000, fiecare zi marca o bucurie, o amintire de pus la suflet. In 1990, dupa prima aparitie pe post, in noua mea pozitie, de crainica, toti, dar absolut toti colegii din redactia din care veneam «Economica si de Stiinta» m-au felicitat si m-au incurajat si au facut-o cu sinceritate si cu mandria recunoscuta ca vin dintre ei, ca sunt a lor. Asa am simtit si asta ramane cea mai frumoasa amintire, cu toate vorbele, zambetele si glumele acelor clipe”, a mai povestit Carmen Movileanu.

A fost ruda cu Cove si Adrian Mutu

Carmen Movileanu are si o viata de familie plina, fiind mama si bunica. Fiica ei, Maria Movileanu, a divortat in 2010 de cunoscutul Gabriel Coveseanu – Cove. O alta ruda cu notorietate a fostului producator TVR este nepoata sa, Alexandra Dinu, fosta sotie a lui Adrian Mutu, care acum e actrita de success in Italia si la Hollywood.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit