National

Fosta gimnasta Corina Ungureanu va candida ca independent la alegerile europarlamentare

Publicat: 20 aug. 2013
1

Fosta gimnasta Corina Ungureanu si-a anuntat, marti, candidatura ca independent la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc anul viitor, ea demisionand din PSD, partid in care era inscrisa, pentru a putea candida ca independent, potrivit Mediafax.

Fosta campioana mondiala la gimnastica Corina Ungureanu, care in prezent este consilier al primarului municipiului Ploiesti pe probleme de sport, si-a anuntat, marti, decizia de a candida ca independent pentru un mandat de europarlamentar la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc in 2014.

Corina Ungureanu si-a facut publica decizia printr-un comunicat de presa care are drept antet numele sau, insotit de sloganul „Ganditi liber!”.

Pentru a putea candida, Corina Ungureanu a decis sa demisioneze din PSD, partid al carei membru a devenit in urma cu peste un an, dupa ce a renuntat la apartenenta sa la UNPR.

„Dupa ce am studiat cu atentie actele normative care reglementeaza organizarea si desfasurarea alegerilor europarlamentare si dupa ce am analizat obiectiv starea de fapt existenta in clipa de fata pe scena politica romaneasca, am decis sa candidez in nume propriu, ca independenta. Pentru a ma conforma dispozitiilor legale in materie, care prevad in mod expres ca la alegerile europarlamentare nu se admit candidaturi independente ale membrilor partidelor politice, mi-am inaintat demisia din Partidul Social Democrat”, precizeaza Corina Ungureanu in comunicatul de presa.

Ea spune ca nu doreste sa insiste asupra motivelor care au determinat-o sa candideze ca independent pentru un mandat de europarlamentar si ca va prezenta „pe larg” aceste motive „in perioada urmatoare”.

„Mizez pe sprijinul tuturor cetatenilor romani care gandesc liber si care cred in rolul esential pe care il joaca, intr-un sistem democratic functional, societatea civila”, mai afirma Corina Ungureanu.

Contactata telefonic de corespondentul MEDIAFAX, Corina Ungureanu a spus ca „nu s-a pus problema” unei candidaturi a sa din partea PSD la Parlamentul European.

La alegerile locale de anul trecut, Corina Ungureanu s-a implicat in campania electorala a candidatului USL pentru Primaria Ploiesti, Iulian Badescu. Dupa ce Badescu a fost ales primar, ea a devenit consiliera acestuia.

Marti, Ungureanu a spus ca, desi a demisionat din PSD, este in continuare consilier al primarului Ploiestiului, pe probleme de sport.

Corina Ungureanu este dubla campioana cu echipa de gimnastica a Romaniei in anii 1997 si 1999, campioana europeana cu echipa in 1998 si campioana europeana la sol in 1998. Ungureanu nu profeseaza ca antrenor, ea explicand ca proiectele la care lucreaza in calitatea sa de consilier al primarului din Ploiesti nu-i lasa suficient timp pentru a antrena.
Adauga un comentariu