National

Fosta sefa DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop raman in arest

Publicat: 12 sept. 2015
1

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop raman in arest, in dosarul in care sunt acuzati de luare de mita, respectiv complicitate la dare de mita, pentru solutionarea favorabila a unui dosar al lui Horia Simu, a decis definitiv instanta suprema.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatiile formulate de cei doi, mentinand decizia pronuntata in 2 septembrie.

Citeste si Elena Udrea ramane sub control judiciar

Potrivit anchetatorilor, Serban Pop i-ar fi cerut omului de afaceri Horia Simu 1,5 milioane de euro, amenintandu-l cu arestarea. Acesta spunea ca are legaturi la DIICOT si poate influenta o solutie in dosarul lui Simu pentru suma de 1,5 milioane euro.

In cele din urma, cei doi s-au inteles pentru suma de 80.000 de euro, pentru care au fost incheiate contracte de asistenta juridica. Alti 150.000 de euro i-au fost inmanati lui Pop intr-un plic.

Citeste si Traian Basescu, despre avalansa de dosare: „Oamenii astia trebuie sa stie ca eu duc foarte

Unul dintre intermediarii din acest caz este fostul consilier al Alinei Bica, Florentin Mihailescu, care ar fi primit 20.000 de euro, dintre care 17.500 de euro ar fi ajuns la Alina Bica. Fosta sefa a DIICOT a primit mita in apartamentul sau.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost arestata preventiv si in perioada 22 noiembrie 2014 – 21 aprilie 2015, iar in prezemt este judecata in doua dosare de coruptie, in care a fost arestata pentru cinci luni.

Adauga un comentariu