National

Fosta sefa SIVECO poate fi eliberata dupa numai doua luni de inchisoare

Publicat: 22 iun. 2016
1
Judecatoria Ploiesti a decis ca fostul presedinte al Siveco Romania, condamnata la doi ani si sase luni de inchisoare, sa fie eliberata conditionat, dupa ce a stat aproape doua luni in Penitenciarul Ploiesti. Decizia a fost contestata de procurori, hotararea definitiva urmand a fi luata de Tribunalul Prahova.
Initial, Irina Socol a fost condamnata la trei ani si sase luni inchisoare in iulie 2015 de catre Tribunalul Bucuresti, pedeapsa redusa acum la doi ani si jumatate de catre Curtea de Apel Bucuresti. Din cei doi ani si sase luni se va scadea perioada cat Irina Socol a stat in arest preventiv (9 septembrie 2014 – 3 noiembrie 2014) si in arest la domiciliu (de la 3 noiembrie 2014 pana in prezent). Pedepse reduse au primit si ceilalti inculpati din acest dosar: Aurora Ecaterina Crusti – doi ani si sase inchisoare cu executare (de la sase ani si sase luni), Tiberiu Grabany – trei ani inchisoare cu executare (de la sase ani inchisoare), Dumitru Constantinescu – trei ani inchisoare (de la sase ani inchisoare).
Irina Socol a fost trimisa in judecata in noiembrie 2014 de catre procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, fiind acuzata ca a pus bazele unui mecanism evazionist in care a angrenat firma pe care a infiintat-o, Siveco Romania. In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Aurora Ecaterina Crusti (fost presedinte comercial adjunct al Siveco Romania), Tiberiu Grabany, Dumitru Constantinescu, Valentina Gogu Mihai si Nicolae Gogu Mihai. Procurorii sustin ca reprezentantii companiei Siveco Romania au creat un circuit infractional format din peste 50 de societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive derulate in perioada 2009-2013, in valoare de aproximativ zece milioane de euro. Din cercetari a reiesit ca in contabilitatea producatorului de softuri ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii reprezentand crearea unor programe informatice care in realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.
Adauga un comentariu