Actualitate

Fostul consul de la Milano dă în judecată Guvernul Orban. Ionel Dancă, acuzat un „fake news“

Publicat: 14 nov. 2019

Tiberiu Dinu, înlocuit din funcţia de consul al României la Milano, a dezminţit acuzaţiile Guvernului. Liberalii au susținut că acesta ar fi împiedicat procesul de vot din diaspora în 2014. În plus, Dinu a anunţat că va da Executivul în judecată.

„Nu am primt nicio explicaţie. Dar, în 2014, nu am fost prezent la alegerile de la Torino. Nici în primul, nici în al doilea tur. Un coleg care acum este la pensie, diplomat de carieră, a fost preşedinte al secţiei atunci. De altfel, el mi-a transmis că ar vrea să ia legătura cu presa şi cu instanţa. Dacă e nevoie. Pentru a lămuri problema. În primul tur, am fost preşedintele secţiei de votare la Genova. Ăn al doilea tur, din păcate, am fost în spital. Am şi documente în acest sens.

Am solicitat trimiterea unui alt diplomat în locul meu, ceea ce s-a şi întâmplat. Cei din Guvern sigur aveau aceste informaţii, nu ştiu care este motivul schimbării mele, dar sigur nu este ce s-a spus, nici pe departe. În aceste momente, plănuiesc să dau Guvernul în judecată pentru că toate motivele care stau la baza rechemării mele sunt false, este un abuz cu siguranţă”, a declarat Tiberiu Dinu, fost consul al României la Milano.

Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului Orban, l-a acuzat pe Tiberiu Dinu că a chemat carabinierii la Consulatul din Torino în al doilea tur la alegerile prezidenţiale din 2014.loading...

Adauga un comentariu