Titlurile zilei

Fostul deputat Constantin Adăscăliței a tras o țeapă de 1 milion de euro prin NPS Security! Un om de afaceri din Iași are de recuperat o sumă importantă. Investițiile au fost înregistrate pe alte persoane

Publicat: 01 oct. 2020
NPS Security, firmă controlată de fostul deputat Constantin Adăscăliței, se află aproape de faliment. Are de plătit foști angajați și oameni de afaceri care au creditat firma. Unul dintre ei este Alexandru Lucian Holicov
Constantin Adăscăliței trebuie să plătească 1 milion de euro bugetului de stat, dar se face că plouă. Firma de pază NPS Security se află în insolvență de mai mulți ani, dar abia recent a fost întocmit tabelul definitiv al creditorilor

Firma de pază controlată de Constantin Adăscăliței, fost deputat PSD, se află în insolvență, dar creditorii încă nu au primit sumele cerute. Finanțele ieșene, dar și oameni de afaceri din Iași au de recuperat sume importante. Stau la rând și foștii angajați ai firmei de pază

Fostul deputat Constantin Adăscăliței a produs un prejudiciu important bugetului de stat, prin firma de pază NPS Security SRL. Deși a intrat în insolvență în 2017, abia recent a fost definitivat tabelul de creanțe. Valoarea totală a datoriilor a ajuns la 4,3 milioane de lei, aproximativ 1 milion de euro. Oficial, în actele societății apare Constantin Ciornei, un apropiat al familiei Adăscăliței și chiar asociat în alte firme cu membrii acesteia. Printre creditorii importanți se numără Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Iași, care are de recuperat 1.620.523 lei.

Cu sume de câteva mii de lei s-au înscris la masa credală și firmele de utilități. La masa credală mai apare și Marius Adăscăliței, fiul fostului deputat. Acesta are pretenții pentru suma de 843.976 lei. Numai că, a fost a aprobată o creanță de doar 962,91 lei. De fapt, în baza unei sentințe civile din data de 22.07.2020, debitul principal a fost fixat la doar 2 lei, la care se adaugă penalități de 960,91 lei. A fost acceptată și creanța societății Camping Enpi SRL, controlată de familia Adăscăliței, în valoare de 1.990.807 lei. La masa credală sunt prezenți și 125 angajați care au lucrat pentru firma de pază, dar nu au mai primit salariile.

Alexandru Holicov a împrumutat firma lui Constantin Adăscăliței, dar nu știe dacă va mai vedea banii

În tot acest hățiș al procesului de insolvență a fost prins și omul de afaceri Alexandru Lucian Holicov. A împrumutat firmei NPS Security SRL suma de 538.002 lei, iar acum speră să o primească înapoi. Contactat telefonic de către reporterii BZI, Holicov a precizat că încă se află în relații bune cu membrii familiei Adăscăliței.

„Îmi doresc să recuperez banii respectivi. Au fost discuții. I-am ajutat cu suma respectivă. Eu mă cunosc cu administratorii firmei. Momentan, nu suntem într-o stare de conflict. Sper că voi recupera banii”, a precizat Alexandru Lucian Holicov, unul dintre fondatorii societății Adservio Social Inovation SRL, care are pe piață cea mai utilizată platformă educațională on-line.

În anul în care NPS Security a intrat în insolvență, a înregistrat o cifră de afaceri de 5.908.302 lei, pierderi de 3.736.531 lei, datorii de 5,7 milioane lei, cu un număr de 228 de angajați.

Constantin Adăscăliței își ascunde afacerile pe numele altor colaboratori

Constantin Adăscăliței evită să apară pe documentele propriilor firme. Majoritatea inițiativelor sunt realizate prin interpuși. Este și cazul parcării private de pe strada Gându, de langă sediul Oficiului pentru Registrul Comerțului, clădire deținută tot de fostul deputat. Parcarea privată a fost amenajată pe o suprafață de 1.600 metri pătrați. Oficial, parcarea este administrată de către societatea Samoyed Parking SRL, condusă de Răzvan Iulian Anghelache. În trecut, Constantin Adăscăliței a cerut Primăriei Iași să-i vândă un spațiu comercial de pe strada Arcu, nr.85.

Solicitarea a fost făcută de Camping Enpi SRL (controlată de Adăscăliței -n.r.), care avea calitatea de chiriaș al spațiului. Primăria Iași a stabilit un preț de vânzare de 168.000 de euro. Pentru ca procedura să fie validată mai era nevoie de două societăți participante. S-au prezentat Dumitriu Sergiu LTD SRL, controlată de Alina Mihaela Dumitriu. De fapt, Dumitriu este prietenă la cataramă cu Cosmina Adăscăliței, soția fostului deputat. Și pentru ca cercul să fie închis, s-a mai prezentat la licitație și Samoyed Parking SRL. De aici și utilitatea lui Răzvan Iulian Anghelache. Așadar, Constantin Adăscăliței s-a asigurat că nu se vor prezenta la licitație musafiri nepoftiți.

Comentarii
 • Da Adascslitei asta, nu e bulangiul ala cu Lexus care sta la ORC in parcare si incaseaza cate 5 lei la fiecare iesire de masina? Ce zile a ajuns huliganul draq-ului

 • DUPA REVOLUTIE ODATA CU APARITIA CELOR DE LA BUCURESTI CU FIRMA PROTGUARD ESCROCII DE COORDONATORI SI UNII AGENTI DE PAZA AU INVATAT MESERIE DE LA PATRONUL DIN CAPITALA SI AU INCEPUT SA FURE DE PESTE TOT SI PE PROPRII AGENTI DE PAZA SI COLEGI DE MUNCA ,MAI TARZIU SI-AU FACUT SI EI FIRME DE PAZA SI AU INCEPUT SA FURE SI MAI ABITIR PE PROPRII AGENTI DE PAZA SI FOSTI COLEGI ,AUTORITATILE STATULUI DOARMEAU SI INCA DORM ,CEI CARE SUFERA SUNT AMARATII DE AGENTI DE PAZA ……………

 • Niste mega tepari !! Holicov e nasu lui fiu lui Adascalitei, invart banii intre ei si fraierii -statu in primu rand si angajatii raman cu okii in soare si ei isi fac viloante si isi iau Lexusuri. Sa-l ia la controlat la sange si ajunge la puscarie pentru toate tepele date !!!

 • Alt analfabet, hotoi, mafiot,afacerist pe banul public care a fost si el deputat si a mai fost si pus vicepresedinte la Cj Iasi pe timpul lui Simirad.Sa intelegem oare ca vom ajunge cu usurinta toti deputati daca jefuim banul public? Hotul Adascalitei la puscarie, nu trebuie doar sa vorbim trebuie sa facem. ,,Sa-l ia la controlat la sange,,? Cine sa-l controleze daca nu sesizeaza nimeni DNA?In tara asta numai daca esti hot ajungi deputat ?

 • Analfabetul de amirlanitei costel curios pina acum cum de a scapat de pirnaie???????a furat spatii,a furat terenuri,a furat statul cu firmele si interpusii lui tot datorita unui primar prost si escroc simirad porcul!!!!!bai simirad taranul asta tia mwit fata boule….

 • Ce mindru e Simirad cand stie ca fata lui a supt poola unui vice de la CJ, nu orice vice…. si mai Adascalitei, mai parcheaza si tu masina unde îi este locul, nu pierzi decat 5 lei. Tot o tii pe unde apuci, porcule si gunoiule

 • Toti fura si or sa fure in continuare ptr ca sunt mana in mana cu politia cu au relatii si apoi ce sa facem noi oamenii de rand care suntem vai de mama noastra si ne ducem traiul de pe o zi pe alta nu ne ramane decat sa traim cu speranta ca odata si odata o sa le vie randul la toti si o sa raspunda ptr faptele lor ,justitia sa isi faca treaba si sa nu lase totul la voia intamplarii !

 • S-au terminat sponsorizările de la partide și acum sa deschis culesul de toamnă .
  Subiectul este deviant de la situația reală.
  E mult mai profesionist sa sunați pentru un punct de vedere de la sursă și apoi sa redactati articolul.
  Siminica, sună clopoțelul de la Universitatea de Medicină de pe strada Dr. Victor?

 • Personal , ma bucur ca acești oameni ce afișează viața de lux cad.
  Ma bucur pentru ca persoane ca mine , contestabile, adevărat, sunt date la o parte pentru persoane care, poftim, sunt de o speța inferioară rău de tot .
  Trăind in bulă , privat de opinii și îndobitocit, prietene Drag, va fi prea târziu sa te pot ajuta chiar dacă as vrea .

 • Nu mai fiti ma asa invidiosi. Ce daca omu’ s-a descurcat sau ca l-a tinut…sabia? Daca va mergea si voua, mai scriati acu la potlogarii astia de sloB(o)Z(I)?

 • Era in costum azi in parcare la ORC cu o punga de gunoi in mana…aduna gunoiul bulangiul. El a muit o pe fata lui Simirad, dar si Adascalitei e bisexual,…cata pula a supt, nu aveti voi habar

 • Как оно? – способы заработка в интернете

  Друзья подскажите плз), есть ли возможность быстро заработать в сети интернет?

  метки: Зарабтай сам

Adauga un comentariu