National

Fostul deputat de Iasi Valer Dorneanu, propus ca Avocat al Poporului

Publicat: 03 iul. 2012
1
Valer Dorneanu este propunerea USL pentru a prelua functia de Avocat al Poporului, informeaza Romania TV. USL a cerut convocarea unei noi sesiuni extraordinare a Parlamentului, astazi, la ora 14.00, care sa aiba pe ordinea de zi revocarea din functie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat ca PDL va ataca la CCR hotararea pe care o va lua Parlamentul pentru revocarea Avocatului Poporului.
Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis convocarea marti, la ora 14.00, a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru revocarea din functie a Avocatului Poporului, la solicitarea USL.
Vicepresedinitele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a spus ca revocarea din functie a Avocatului Poporului a fost solicitata de USL pentru „încalcarea Constitutiei si a legilor în vigoare”.
Avocatul Poporului a declarat pentru RTV.NETca se asteapta la aceasta revocare.
„Ma astept sa se dispuna revocarea pentru ca atunci cand vrei sa-ti faci datoria vis-a-vis de respectarea Constitutiei asa se întampla. Probabil ca nu mai puteau astepta”, a declarat Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului.
Totodata, el a dezmintit acuzatia ca ar fi încalcat Constitutia, afirmand: „Motivul ca am încalcat Constitutia se refera probabil la faptul ca nu trebuia sa atac doua Ordonante: una cu trecerea Institutului Cultural Roman din subordinea presedintelui în cea a Parlamentului, si Ordonanta 15/2012, referitoare la restituirea unor sume de bani catre primarii. Pai dreptul asta îl am de la Constitutie. În plus, aceasta a doua sesizare a si fost admisa de Curtea Constitutionala”.
Comentarii
Adauga un comentariu