Titlurile zilei

Fostul deputat Relu Fenechiu a ajuns agent imobiliar! Se ocupă de vânzarea Hanului Trei Sarmale, proiect de 1,2 milioane de euro. Imagini cu extinderea hanului deținut de Marian Panainte – FOTO

Publicat: 16 oct. 2020
Prin intermediul societății deținute de soție, Relu Fenechiu vinde Hanul Trei Sarmale, aflat în proprietatea lui Marian Panainte. Fostul deputat răspunde la telefoane ca un simplu agent imobiliar
După ce a ieșit din pușcărie, fostul deputat PNL Relu Fenechiu (foto stânga) a ajuns un simplu agent imobiliar. Se ocupă de intermedierea unei tranzacții ce vizează vânzarea Hanului Trei Sarmale, deținut de Marian Panainte (foto dreapta)

Relu Fenechiu a ajuns agent imobiliar după ce a ieșit din pușcărie. Prin firma soției, intermediază vânzarea Hanului Trei Sarmale. Patronul clădirii se lăuda că va continua investiția privind extinderea hanului. Proiectul vizează și construirea unui hotel

Schimbare de carieră pentru fostul deputat Relu Fenechiu, condamnat la închisoare pentru fapte de corupție. Reporterii BZI au descoperit că fostul deputat PNL s-a apucat de intermedierea proiectelor imobiliare. Afacerea funcționează prin intermediul societății Integra Business Consulting IBC SRL, condusă de Mariana Daniela Fenechiu, soția fostului parlamentar. Astfel, pe site-ul societății este prezent un anunț de vânzare a proiectului deținut de omul de afaceri Marian Panainte. Prețul propus este de 1,2 milioane euro. La numărul de telefon menționat pe site-ul societății a răspuns Relu Fenechiu, care a precizat că anunțul nu mai este valabil.

„Anunțul nu mai este valabil. Suntem în discuții cu cineva care și-a asumat că pe data de 23 octombrie face plata. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, voi reveni cu un telefon”, a transmis reporterilor BZI, care s-au recomandat ca potențiali cumpărători.

Deocamdată, nu se cunoaște valoarea comisionului perceput de Relu Fenechiu. Integra Business Consulting IBC SRL este cunoscută pentru mai multe contracte încheiate cu primăriile din județul Iași pentru servicii de consultanță. În calitate de fost ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru diverse acte de corupție. Judecătorii au stabilit vinovăția fostului ministru, aplicând și o condamnare. Magistrații au stabilit că pedeapsa pe care trebuie să o ispășească este de cinci ani și șase luni, prin contopirea a două pedepse, date în perioada 2014-2016. Relu Fenechiu este cunoscut pentru dosarele de corupție „Siveco” și „Transformatorul”.

Marian Panainte nu a suflat o vorbă despre vânzarea imobilului din zona Bucium

Recent, Primăria Iași a emis un certificat de urbanism pentru reabilitarea obiectivului Hanul Trei Sarmale, dar și extinderea acestuia cu un nou hotel. Proprietarul hanului, Marian Panainte, a precizat pentru BZI că noul hotel va avea 4 stele. Nu a pomenit nimic despre vânzarea proiectului.

„Hanul Trei Sarmale va avea aceeași funcțiune știută până acum. Noul hotel va avea cel puțin 4 stele. Nu am făcut o estimare privind valoarea finală a investiției. Va fi o investiție în timp, pe etape, în regie proprie. Nu pot să spun acum la cât va ajunge”, a spus afaceristul.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul lui Marian Panainte a fost aprobat în luna august a anului 2018. Conform documentului, suprafața de teren studiată este de 4.899 metri pătrați. Hanul are regimul de înălțime S+D+P+1E+M. Noul hotel are următorii indicatori urbanistici: 2S+D+2E+3R, POT (procent de ocupare a terenului) – 35 la sută, CUT (coeficient de utilizare a terenului) – 2,16. Proiectul din șoseaua Bucium, nr.50, a fost inițiat prin societatea Fio Grup Company SRL. Anul trecut, cifra de afaceri a societății a fost de 6.518.505 lei, profit de 1.448.984 lei, datorii de 7,5 milioane lei, cu un număr de 13 angajați pe statul de plată.

Proiectul presupune amenajarea unei parcări încăpătoare pentru clienți

Hanul Trei Sarmale poate fi o afacere pe termen lung, nicidecum o investiție de succes în timpul pandemiei de coronavirus. La mansarda hanului, în suprafață de 1.031 metri pătrați, sunt amenajate 16 camere și 3 apartamente. Extinderea hanului presupune și amenajarea unui restaurant cu intrare separată. În total, cele două restaurante vor avea o suprafață de 1.359 metri pătrați, în timp ce bucătăriile vor însemna 450 de metri pătrați. Noul hotel înseamnă, de fapt, o clădire cu funcții multiple: spații de cazare în regim de hotel și spații comerciale. Proiectul presupune un număr de 96 de camere și 5 apartamente. Nu în ultimul rând, va fi amenajată o parcare destinată clienților, cu un număr de 30 de locuri.

Hanul Trei Sarmale a fost cumpărat de la executorii judecătorești

În 2017, Hanul Trei Sarmale a fost tranzacționat prin intermediul unei licitații, organizată de către executorii judecătorești. Cumpărător a fost societatea de Fio Grup Company SRL, controlată de afaceristul Marian Panainte, cu suma de 2,9 milioane lei, adică 630 de mii de euro. După 1990, Hanul Trei Sarmale a intrat în proprietatea societății Turism Moldova, controlată de Dănuț Prisecariu. Ulterior au apărut trei moștenitori care au câștigat clădirea în instanță. Asta, chiar dacă Prisecariu a făcut o serie de investiții. Între timp, moștenitorii au gajat hanul la fostul patron de la clubul Skin, George Bărbulescu, pentru suma de 500.000 euro. Ulterior, omul de afaceri a decedat la vârsta de 41 de ani. După ce nu și-a primit banii, Bărbulescu a cerut executarea imobilului. Odată cu adjudecarea către Panainte, Prisecariu a pierdut cel mai mult, suma consistentă revenind lui Bărbulescu. Clădirea menționată se află într-o stare destul de avansată de degradare.

Comentarii
  • La Maternitatea Elena Doamna din Iasi directorasul Martinescu si cu lidera Buzea au luat banii de la masti si tichetele de vacanta .Ar fi bine un control de la Anaf sa se vada si contractele pe aprilie , mai , iunie . Doamna lidera de sindicat merge in concediu primavara in Italia , cand vine vara merge in Spania si in toamna merge 2 saptamani si in Grecia . Angajatii isi cumpara masti din banii lor si echipament de lucru .

  • Cand scrieti de Fenechiu, scrieti si de voi. Pentru ca si voi sunteti cunoscuti pentru condamnare la santaj, la adresa susnumitului. Adica, Fenechiu a fost la cusca si si-a ispasit pedeapsa pt ceea ce a facut. Voi , inca nu. Era cat pe ce, e adevarat, dar v-a salvat Dragnea..

  • Fenechiu si-a meritat pedeapsa inca prea mica, prejudiciezi statul si vrei sa fii si liber ? Cine dracu l-a pus sa fac golaniile cu transformatoarele? Cine e de vina judecatorii ca l-au condamnat , cei care au descoperit golania sau Fenechiu? Hotii in tara asta au si tupeu ei vor sa fie lasati liberi sa fure fara sa fie judecati, minti bolnave apoi dau vina pe cei care i-au condamnat Si a ispasit el pedeapsa oarecum dar prejudiciul produs statului trebuie recuperat

  • Tare prosti ne vedeti. Hanul e lui Fenechiu…de mult si acum vrea sa l vanda. Ala ,Marian lucra in demolori la Torino cain 15 ani,nu saves cum sa se ajunga, de fapt nu sa ajuns ,este soar slugs lui Fenechiu…. Sunteti si ne vedeti o tara de prosti

Adauga un comentariu