International

Fostul lagar nazist de la Dachau, transformat in adapost pentru oamenii strazii

Publicat: 22 sept. 2015
1

Decizie incredibila a autoritatilor germane. Primarul din Dachau a transformat o anexa a fostului lagar de concentrare in locuinta pentru persoanele fara adapost, informeaza blink.htcsense.com. 50 de oameni, printre care si o romanca, au fost gazduiti in apropiere de locul in care nazistii au ucis peste 40.000 de oameni in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Si refugiatii sunt acuzati de orori. Potrivit presei germane, tot mai multe femei din taberele de refugiati sunt violate si fortate sa se prostitueze.

Lagarul de la Dachau a fost primul construit de nazisti inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial. Peste 41.500 de oameni au murit acolo, multi dintre ei in urma unor experimente medicale ingrozitoare. Lucru care nu l-a impiedicat pe primarul orasului sa transforme o fosta anexa in centru pentru oamenii fara adapost. 50 de oameni au fost cazati in fosta gradina de verdeturi a lagarului. Printre ei si o romanca cu trei copii. Aceasta le-a declarat ziaristilor ca cealalta varianta a ei era sa locuiasca pe strazi, astfel ca a acceptat planul autoritatilor. Romanca este mai preocupata de prezent si spune ca ceilalti oameni sunt agresivi si beau mult.

De altfel, noul val de refugiati din Germania e si el acuzat de propriile orori. Potrivit Institutului Gatestone, femeile din taberele de refugiati sunt violate, agresate sexual si chiar fortate sa se prostitueze de catre conationalii lor.

Cele mai multe dintre violuri au loc in adaposturile mixte in care, din cauza lipsei de spatiu, autoritatile germane au cazat la un loc femei si barbati care impart atat zona de dormit, cat si toaletele. Multe dintre victime se tem de represalii, motiv pentru care pastreaza tacerea.

De altfel, un raport intocmit de patru Organizatii non-guvernamentale a fost trimis partidelor politice inca din data de 18 august. Documentul avertiza ca femeile sunt considerate subordonatele barbatilor iar cele singure si copiii erau la mila atacatorilor. Mai mult, de frica, multe tinere dorm in haine de strada si evita sa foloseasca toaleta pe timp de noapte din cauza pericolului de viol si de jaf.

Situatia incepe insa sa se extinda si la femeile germane. Cel putin trei nemtoaice au fost violate in ultimele luni. Zeci de alte cazuri de viol si tentative de viol, pentru care politistii cauta „autori straini”, sunt si acum nerezolvate.
Adauga un comentariu