International

Fostul ministru grec de Finante: Noul plan de asistenta financiara al Greciei nu va functiona

Publicat: 12 aug. 2015
1
Fostul ministru grec de Finante, Yanis Varoufakis, este de parere ca noul plan de asistenta financiara stabilit de Grecia cu creditorii internationali „nu va functiona”.
„Acordul privind planul de asistenta financiara nu va functiona”, a declarat Varoufakis, explicand ca nu este singurul care are aceasta opinie. In cadrul discutiilor de marti, negociatorii au avut aceeasi parere. Si ministrul Finantelor actual, Euclid Tsakalotos, spune, “intr-o masura mai mare sau mai mica, exact acelasi lucru”, a precizat acesta.

Citeste si  Tsipras cere parlamentului sa ratifice acordul cu creditorii pana joi

El a adaugat ca l-a vazut pe „Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schäuble, a mers in Bundestag si a spus pur si simplu ca acordul nu va functiona”.
Fondul Monetar International incearca in mod disperat sa sustina un program bazat pe o datorie suverana nesustenabila. Toata lumea incearca sa aplice acest plan”, a explicat Varoufakis.

Citeste si  Cat profit a facut Germania din criza Greciei

Pe de alta parte insa, premierul grec Alexis Tsipras si-a declarat increderea in incheierea definitiva a unui acord, prezicand esecul celor care ar fi avut „un plan ascuns” impotriva Greciei. 

 

Adauga un comentariu