Local

Fostul primar al Iașului Constantin Simirad a decedat! Acesta era internat fiind infectat cu COVID-19

Publicat: 29 mart. 2021
Constantin Simirad a murit fiind infectat cu COVID-19

În această dimineaţă, comunitatea ieşeana este în doliu. Fostul primar al municipiului Iași, Constantin Simirat a decedat. Fostul edil era internat fiind infectat cu COVID-19. Pe data de 21 martie 2021, Constantin Simirad a ajuns in stare gravă la Terapie Intensivă. Constantin Simirad avea 79 de ani.

Acesta s-a infectat cu COVID-19. În ultima vreme, Constantin Simirad s-a retras din viața publică, el având deja mai multe probleme de sănătate.

Cine este Constantin Simirad

Constantin Simirad s-a născut la data de 13 mai 1941 în satul Coțușca (județul Botoșani). A absolvit cursurile Liceului „Mihail Sadoveanu” (actualul Colegiu Național) din Iași și apoi Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Al.I. Cuza” din Iași (1965).

După absolvirea facultății, a lucrat ca profesor de matematică la Liceul din Dorohoi (jud. Botoșani) (1965-1968). În anul 1968, a fost angajat ca asistent universitar de matematică la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, ajungând până la gradul didactic de conferențiar doctor.

Între anii 1973-1975, a fost detașat ca profesor la Facultatea de Matematica din Oran (Algeria). În anul 1979 a obținut titlul științific de doctor în matematică.

Constantin Simirad a intrat în politică în anul 1991, înscriindu-se în Partidul Alianței Civice (PAC). În anul 1992 a fost ales ca primar al municipiului Iași, candidând pe listele Convenției Democrate Române (CDR). A fost instalat oficial în această funcție la 22 iunie 1992. A fost reales ca primar la alegerile din 1996 (din primul tur cu 71% din voturi), candidând tot pe listele CDR.

 

Constantin Simirad a trecut prin momente grele după ce nora acestuia a decedat anul trecut

Reporterii BZI au prezentat în exclusivitate drama prin care fostul edil a trecut anul trecut. Vorbim despre faptul că Simirad şi-a pierdut nora. S-a întâmplat în luna decembrie 2020, atunci când Cristina Simirad, fost director al Şcolii Gheorghe Brătianu din cartierul Tătăraşi a decedat. Decesul a survenit după o luptă timp de mai mulţi ani cu o boală incurabilă

Aceasta avea 53 de ani, era profesoară de matematică și era soţia fiului cel mic al fostului primar.

Care este situația paturilor de Terapie Intensivă în Iași

În altă ordine de idei, Iașul se confruntă cu tot mai multe cazuri de infectări cu COVID-19. În ultimele zile, la Terapiile Intensive din județ ajung tot mai multe cazuri de persoane care necesită ventilație mecanică. În cursul zilei de ieri, Iașul mai avea doar 5 paturi disponibile la ATI, iar acest lucru duce la o îngrijorare generală. Totuși, sâmbătă a ajuns o Unitate de Terapie Intensivă de la Botoșani, iar dr. Florin Roșu spunea că totul este pregătit pentru a putea primi pacienți.

 De mai bine de 1 an de zile, Spitalul de Boli Infecţioase se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19. Din aceste considerente am luat decizia de a venit incă odată în sprijinul pacienţilor şi a sistemului de Terapie Intensivă. La Iași a ajuns o Unitatea Terapie Intensivă Mobilă care este amplasată în parcarea Spitalului de Boli Infecţioase. spunea Florin Roșu, managerul Spitalului de boli Infecțioase Iași.

Comentarii
 • Simirad a facut numai rau Iasului ,a fost primar de umplutura din cauza gandirii pensionarilor imi este greata numai cand ma gandesc casi acum cu Chirica care tot la fel a fost voatat de pensionari pentru gratuitatepe transport!8 ani de stagnare cu Simirad 8 ani stagnare cu Chirica total 16 ani de incompetenta !nu l deplang pe Simirad a facut de rusine Iasul prin incapacitatea lui de bun gospodar!

 • Comentariile postate aici nu fac decât să confirme statutul animalic al majorității populației din acest oraș. Înainte de a fi primar sau de a ocupa alte funcții, a fost un om,care după ce s-a chinuit ani de zile, a murit, iar acum toți săriți și comentați barbar.Bestiilor,subspeciilor, ce scrieți aici e dovada că nu meritați mai mult !

 • Tudei ui hev ă greit los, bocoz it daid hiz ecsălănsi z embesedor in chiuba, z raităr ăv z meiors teblet end z „dumnevoastră” politicăl expounent. Mei hi bi meiăr in iț aftărlaif. Mei hi gău in pleis uiz grin gras, uer iz nău sednes, nău uispăr end nău nasin.

 • Probabil sa ai dreptate ,,iesean,,ceia ce sustii, dar si mai probabil e ca toti ce scriu aici au maree dreptate, iar un oras si judet ca IASI, a suferit enorm, locuitorii si platitorii de impozite, cat a fost la conducere defunctul

 • Oare aceste comentarii reprezinta NIVELUL orasului universitar Iasi ? Insist sa nu cenzurati ,eu am transmis urmatoarele despre simpaticul fost primar : Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !

 • Un ghertoi care a furat impreuna cu lingaii lui cladiri ,spatii comerciale ,terenuri nui asa bai amirlanitei costel ????A fost un pork !!!!!noi iesenii nu l regretam pe pork!!!!

 • Intrebare pentru POLITICIENI cum isi vor aminti Iesenii de voi????
  # Ce lasati in urma voastra dupa atatia ani la carma unui oras universitar???.

 • Comentariile ar trebui sa dea de gândit (din nefericire idioții și nesimțiții care ne conduc nu gândesc) actualilor politicieni!
  Ceea ce rămâne în urmă noastră sunt faptele bune sau rele.
  Amintirea lor este veșnică. Trăim prin faptele noastre.
  Ganditi-vă că Pogor și Gane au murit cu foarte mulți ani în urmă, dar se scrie despre faptele bune lor mereu și încă se va mai scrie. Despre defunctul Simirad despre ce se va scrie?
  Aceste comentarii reflecta exact sentimentele unor oameni față de defunct!

 • ÎN FATA LUI DUMNEZEU TOȚI SUNTEM EGALI, iar acest gunoi nu a avut nici o putere, în focul iadului sa se ducă
  În sfârșit covidul a început sa aleagă politicienii o veste bună pentru Iași și pentru ieșeni următorul subinginerul Nechita care ia fost moștenitor la tronul primăriei

 • Acest bou simirad a bagat si oameni la puscarie a furat iesenii …..mormintul o sa fie cicat si pisat de pelerini de acum in coloo …

 • Multa pomana si-a facut cu mine, eu fost melitian. Lumea face confuzie intre porc si buhai, dar zoologii inca nu a inventat o suma a celor 2 animale. Din insoritul stat unit il deplang pe taica primarul, secundarul si minutarul.

 • Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihnească în pace. Varsta de 79 de ani, este totusi o varsta oarecum înaintată cand firul vieții se poate rupe oricand, si fara covid. Nu-l cunosc deloc dar cred ca a facut si el ce au facut toți politicienii si persoanele in functii de conducere in ultimii 30 de ani, adică furt din banul public. Un sfat pentru toți care se află în aceste funcții si posturi cheie: nimeni nu este veșnic, iar hotiile, abuzurile si parvenitismul de care dati dovada vor rămâne ca singurele fapte certe pe care le va consemna istoria. Chiar nu ca este rusine?

 • Pe bune, asta e singurul forum liber al unei publicatii din Iasi unde oricine isi poate spune parerea. Care e problema ? Sunt pareri care convin si altele care nu convin. Asta nu inseamna ca pulifricii care nu stiu sa isi formeze sau exprime vreo parere — sa comenteze alte pareri sau sa isi dea cu presupusul despre unde e nivelul marii.
  Sunt fosti primari ai acestui oras, decedati de multa vreme, care au facut multe pentru aceasta urbe. Nimic pentru ei. Nici pentru neamuri. Iesenii vorbesc frumos despre ei pe bun merit. Strazi din alte orase mari si mici ale acestei tari le poarta cu mandrie numele.
  Acu’, ce avem aici ? Cotuscanul s-a dus, vad ca il injura lumea. Pe fapte adica, pe amprenta de negospodar traseist, pe stagnarea (putin spus) si tragerea in jos a orasului acesta. Tot in curul gol si intre 4 scanduri pleaca. Si injurat de iesenii adevarati.
  Mai avem un dorohoian in parnaie, demn urmas al cotuscanului, omul care a adunat cu 2 maini pentru tot clanul, cel care a pus numele orasului nostru in gura de facut misto a intregii tari prin faza cu politia locala si amanta. Si pe asta il pizduie lumea pe buna dreptate.
  In fine, taietorul de tei, mirele galben-socialist, cel care a miluit cu banul public pe consilierul cotuscan pensionat. Coruptul. Anti-ieseanul. Ala de face accident sambata seara cu masina primariei pe post de taxi pentru frate-su.
  Total: 30 si ceva de ani de stagnare (putin spus) pentru orasul acesta. Sute de sanse pierdute, proiecte ratate, miliarde tocate de-aiurea. Nu avem parcari, nu avem transport in comun, nu avem decat blocuri pe spatiile verzi. Si circ.
  Ce va scrie istoria despre gunoaiele astea ? Ori te pomenesti ca vor denumi vreun bulevard cu numele vreunuia ! Macar catargul cu steag de 80.000 euro sa poarte numele liberalului socialist. Cu conditia sa faca ceea ce e de facut direct din varf !

 • A fost angajat la Cuza ca asistent, pe postul de observator stele, in Copou.
  Apoi, un rector de la Politehnica l-a angajat Conferentiar, avand la baza multi ani de primar.
  Nu a ajuns Profesor universitar niciodata!
  Dumnezeu sa-l ierte!

 • Înainte de toate, a fost un om. Nu pot înțelege cum se pot bucura unii că a murit. Nu pot să-i etichetez decât ca niște gunoaie, animale, suboameni de care-ți vine greață. Dumnezeu sa-l odihnească. Condoleanțe familiei.

 • Bunul și înțeleptul nostru păstor a parcurs un traseu meritat:
  Coțușca – Iași
  Iași – Algeria (cum oare?)
  Algeria- P.A.C. (nu că l-a fraierit pe Manolescu, dar a fraierit pensionărimea votantă)
  P.A.C – P. Moldovenilor (iar l-au votat boșorogii)
  P.Moldovenilor – P.S.D. (a ajuns in fine acasă, după ce s-a pupat cu regele. Cu r mic, da!)
  P.S.D. – Cuba (taica Ilici l-a recompensat pentru ca i-a pus Iasi-ul, roșu, la butonieră. Ne-a scăpat de buhai dar ne-am pricopsit cu subinginerul. Dinastia a mers mai departe)
  Cuba – PSD. (A mai găsit de supt și de la județ după ce a făcut praf orașul).
  PSD – U.N.P.R. A mers la mâna moartă în vreme ce pupilul chiric (Da. Cu c mic.) a urcat elegant pe 2 cadavre politice. Ulterior buhaiul, prin mila recunoscătoare a moștenitorului dinastic, a ocupat fără concurs și dincolo de anii pensiei locul de muncă al vreunui tânăr ieșean; consilier al chiricului.
  Deci papașa a fost ba cu CDR-ul, ba cu Iliescu, numa’ să-i fie sacii plini și căruța nevămuită. Orașul Iași a decăzut de la an la an, pe absolut toate palierele. Dinastia merge mai departe, iar coroana trimisă de chiric la groapa mentorului său va fi plătită din banii Primăriei, adică din taxele și impozitele tale, drag ieșean votant al Dinastiei.

 • Ba esti prost de behai !
  Cum sa fie ingropat ca un caine ???
  Cainele este un animal nobil, nu tradeaza NICIODATA ! NU asocia ideea de caine cu imaginea astuia.
  Ai face bine sa repostezi prima parte a frazei cu corectia necesara ! Partea a doua pare corecta, desi superficiala. Hai ! Greseala recunoscuta e pe jumatate iertata !

 • Nu este corect. Eu sunt un Bou și toată viața mea v-am slujit. Am fost taur și v-am dat copiii mei, apoi m-ați castrat, m-ați înjugat și când nu am mai fost in putere, v-ați înfruptat din carnea mea. Acum,de ce mă jigniți? Eu vă slujesc mereu, deși nu aveți milă de mine. Eu, in istoria omenirii, am fost forța, hrana și bogăția voastră. Ajunge!

 • Unii chiar merita sa arate Iasul asa pt ei. Este exact cum va trebuie ca sa va simtiti bine!Nu meritati mai mult.Chiar aveti prea mult. Scarbelor!

 • A fost un om deosebit, ne-am cunoscut si l-am pretuit. Comentariile desantate nu-si au rostul. Si apoi, mai este o vorba: despre morti, numai de bine! Dumnezeu sa- l odihneasca si sa-l ierte!

 • Credeti ca toti cei care critica ar fi fost perfecti in locul acestui om, ei n-ar fi furat, nu si-ar fi ajutat familia, ar fi fost numai pentru binele si bunastarea orasului si al iesenilor. Din pacate, toti cei care critica ar fi facut la fel sau mai rau, pentru ca una e sa-ti dai cu parerea, sa fii exigent cu altii, si alta e sa te afli tu in situatia respectiva. Pus in locul lui, toti am fi facut la fel, asa cum fac astia acum. Nu suntem mai buni, sa vorbim doar atunci cand intr-un scenariu similar am face mai bine. Dar din pacate, toti suntem „o apa si-un pamant”, avem gura mare cand judecam pe altii, dar sa incepem mai intai de la noi, de cum ne purtam in familie, la locul de munca, cu prietenii, cu vecinii, cu toti altii… facem tot binele posibil in aceste situatii, prin ce colaboram la binele orasului si a comunitatii noastre?

 • Daca tot va pare rau dupa el, eu prppun sa il mumuficam si sai punem sarcofagul de sticla ca a lui LENIN la intrarea in PALLACE MALL, eventual sa propunem patriarhiei ortodoxe romane sal canonizeze ca sfant,,,,,,,,,,,,,sfantul primar si presedinte de cj care nu a facut nimic pt urbea care a pastarito,,,,,iar cei care acum il depling ar avea ocazia sal boceasca zilnic printre o sedinta de shopingareala la MALL

 • Fostul director RATP ,, dan gâlea” nu l ia cu el ! Au sifonat bani la greu din banii iesenilor cu linia de tramvai de pe bdul Alexandru-Dacia si cu achizițiile publice iar apou sau dat la fund….unul in Cuba unul in gaură ca sobolanul!

 • Să ne pară rău pentru ordinari, îmi aduce aminte de transportul cu dubele vroia falimentarea RATC a scos troleibuzele, ăștia se numesc politicieni, care au ținut orașul pe loc atâția ani ăștia la căpătâi ar merita un wc public… Oare la sicriu ai buzunare jegule.

 • Toate comentariile oribile sunt scrise de analfabeți, prosti, scursuri umane, jigodii care latră numai la dezastre.

 • Acest pork simirad a trait bine pe spatele iesenilor a facut mersul ligailor lui nu al iesenilor lumea nui proasta cum a crezut el si altii ….☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️Au suferit oameni de pe urma lui a facut mult rau!!! S ia prins loc in fata cimitirului a calcat pe cadavre ca sa prinda el !!! Un ordinar va ramine in istoria iesenilor

 • ANONIM – Dreptul la opinie spus in mod civilizat, poti sa spui tot ce vrei si-n alt mod, unele nu sunt opinii, sunt sunt vorbe urate, jignitoare, chiar daca unul are dreptate sfarseste prin a gresi datorita modului de exprimare la asa nivel scazut si murdar. Sa-ti „dai cu opinia” trebuie s-o faci in mod educat, altfel esti mai prejos de cel pe care-l ciritici. Si–n spatele tastaturii multi sunt curajosi si buni, sa-i vezi „pe viu” de ce-s in stare toti astia. Iar opinia trebuie sa fie constructive, altfel nu aduce nici un beneficiu, nici celui care scrie nici celui care citeste.

 • Normal ca a murit de Covid ce de 2 ani mor doar oameni de COSHIT , cancer sida ,tbc ,si lista e lunga numai moare nimeni….RIP cap de porc

 • Câinii de la Iași, scriitori de maimuțe se considera oameni. Sunt atât de josnici, de nu vot putrezi in gropile comune, unde vor fi azvârliți, cu mănuși, pentru a nu infecta aerul de prostie endemica.

 • Atâţia ani, neîntrerupţi,
  Tu ai ales mereu corupţi,
  Escroci şi hoţi, şi impostori,
  Şi mincinoşi, şi trădători.

  Tu i-ai votat pe-un mic şi-o bere,
  Iar ei te fură, fac avere;
  Deci nu te plânge, orice-ai zice,
  Eşti victimă, dar şi complice!…

Adauga un comentariu