Actualitate

Fostul procuror Ciofu poate iesi din penitenciar

Publicat: 28 apr. 2013
1

Fostul procuror Ioan Ciofu de la Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, condamnat la trei ani de inchisoare pentru ca a primit bani pentru ca Adrian Porumboiu sa fie pus sub acuzare pentru infractiuni economice, isi executa pedeapsa in Penitenciarul Iasi in regim deschis.
Initial, reprezentantii Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi au stabilit ca fostul magistrat sa fie incarcerat in regimul semideschis, care se aplica persoanelor condamnate la pedepse intre unul si cinci ani si care permite detinutului sa se deplaseze neinsotit in interiorul inchisorii, sa muncesca, sa participe la activitati culturale, educative sub supraveghere „in spatii din interiorul penitenciarului care raman deschise in timpul zilei”.
Ciofu a contestat insa decizia la judecatorul delegat pentru executarea pedepselor. Acesta a dispus ca fostul procuror sa execute pedeapsa in regim deschis.
„Noi am contestat decizia judecatorului delegat pentru executarea pedepselor in instanta, deoarece legea ne obliga sa facem acest lucru”, a precizat comisarul sef Marius Vulpe, directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi.
Judecatoria Iasi a decis, la inceputul lunii aprilie, sa respinga contestatia penitenciarului si sa mentina decizia judecatorului delegat care stabilea ca Ciofu sa execute pedeapsa in regim deschis. Astfel, fostul procuror imparte camera de detentie cu alti sapte detinuti, iar potrivit legii se poate deplasa neinsotit in interiorul penitenciarului, poate participa la o serie de activitati culturale, educative, terapeutice in afara inchisorii, fara supraveghere.
Pentru ca are peste 60 de ani, Ioan Ciofu va executa, potrivit legii, o treime din pedeapsa.

Comentarii
Adauga un comentariu