International

Fostul sef al France Telecom, judecat pentru 35 de sinucideri in compania sa

Publicat: 05 iul. 2012
1
Intre 2008 si 2009, 35 de angajati ai France Telecom, companie care vinde servicii de telefonie mobila si de internet prin intermediul Orange, s-au sinucis. Ca urmare a incidentei crescute a sinuciderilor, intr-o perioada foarte scurta, fostul director al companiei a fost pus sub acuzare pentru agresiune psihologica, informeaza ziare.com.
Doi alti membri seniori ai conducerii companiei din perioada respectiva – adjunctul directorului si seful de departamentul de resurse umane – sunt, de asemenea, investigati oficial, noteaza France24.
In cei 5 ani in care Didier Lombard a detinut conducerea companiei, numarul angajatilor francezi a scazut de la 130.000 la 100.000. Compania are 180.000 de angajati la nivel international.
Lombard a negat acuzatiile care i se aduc, precizand ca nimic din politica sa in fruntea companiei nu a determinat numarul de sinucideri, numar care, a mai aratat acesta, nu depaseste media nationala.
Totodata, acesta se scuza aratand ca planurile pentru restructurarea companiei nu aveau ca miza afectarea angajatilor ci, din contra, protejarea acestora prin salvarea companiei si mentinerea majoritatii.
Insa reprezentantii sindicatelor din France Telecom au prezentat o alta versiune asupra situatiei, aratand ca miscarile fortate impuse si tintele de profitabilitate nerealiste au sporit considerabil presiunea din companie. Faptul ca angajatii erau obigati sa-si schimbe locatia geografica sau sa accepte noi atributii in cadrul aceleiasi functii au fost factori agravanti.
Totodata, un raport guvernamental realizat in 2010 indica faptul ca liderii companiei au ignorat sugestiile medicale conform carora presiunea restructurarii afecteaza puternic sanatatea mentala a angajatilor. 
Adauga un comentariu