National

Fostul sef al Postei, Ion Smeeianu, numit director in Transelectrica

Publicat: 12 mai 2015
1

Ion Smeeianu, fostul sef al Postei Romane, a fost numit in directoratul transportatorului de energie Transelectrica (simbol bursier TEL), una dintre cele mai mari companii de pe bursa, cu o capitalizare de 2,1 miliarde de lei si afaceri de 2,7 miliarde de lei.

Smeeianu va ocupa un loc dintre cele doua vacante de mai multe luni in directoratul Transelectrica, urmand a avea un mandat pana la 16 septembrie 2017.

„In cei peste 30 de ani de experienta profesionala, domnul Ion Smeeianu a detinut functii de conducere, contribuind  la dezvoltarea  performantelor  unor  institutii  si  companii  nationale, dovedind aptitudini manageriale si tehnice de inalt nivel, concretizate in realizari practice deosebite”, arata un comunicat al Transelectrica.

Posta Romana a avut pierderi de 23 milioane de lei in 2013, ultimul an intreg in care compania a fost condusa de Smeeianu. El a fost revocat din functie in iunie 2014.

In martie 2015, Smeeianu, devenit intre timp consilier al ministrului Economiei, a fost numit reprezentant al statului in adunarea generala a actionarilor Transgaz (TGN).

Atat Transgaz, cat si Transelectrica, sunt controlate de Ministerul Economiei.
Comentarii
  • Cat va fi pierderea sau va falimenta Transelectrica pana in 2017? Sa intelegem si noi: l-au revocat de la posta ca nu a fost bun si il promoveaza aici? Hai, ca-i tare tipul!

Adauga un comentariu