Sport

Fotbal: In asteptarea celor din Drumul Gazarului

Publicat: 31 mart. 1999
1

•Stancu va pleca la Jiul, iar Tiron la CFR Pascani •Posibila revenire in Copou a portarului Fane Moraru

Echipa de fotbal FCM „Poli” se pregateste in aceste zile pentru jocul cu echipa bucuresteana, intilnire care va avea loc simbata, pe stadionul „Emil Alexandrescu”. Dupa cum se stie, gruparea din Dealul Copoului a renuntat la trei jucatori, Cristi Puscas, Viorel Stancu si Constantin Tiron.

Ieri, la antrenamentul de dimineata, primul, Cristi Puscas s-a alaturat colegilor, mai bine zis fostilor colegi, in vederea pregatirii fizice. Situatia celor trei pare a se limpezi. Viorel Stancu se va intoarce la Jiul Petrosani, Constantin Tiron va pleca la CFR Pascani, iar Puscas isi va definitiva situatia in maxim o zi sau doua. Noutatea saptaminii in Copou ar fi reintegrarea in lotul echipei a portarului Fane Moraru, care a mai evoluat la formatia „alb-albastra”. Moraru urmeaza sa poarte, in scurt timp, o discutie cu conducerea clubului, pentru a primi unda verde. Fane a mai aparat buturile echipei FCM „Poli” in urma cu aproape trei ani si nu a dezamagit.

Memorabil este meciul din toamna lui ’96, de la Braila, cu formatia locala Dacia Unirea (1-1), cind acest gool-keper a fost un adevarat salvator al buturilor iesene. Si daca tot sintem la capitolul transferuri, sa mai mentionam ca fostul fotbalist iesean Marian Pricop, dupa ce a efectuat pregatirea de iarna cu Universitatea Craiova, a ajuns in cele din urma la Drobeta Turnu Severin.

Revenid la meciul cu echipa lui Silviu Dumitrescu, sa adaugam, ca, in prezent, intreg lotul de jucatori este constient de faptul ca „11”- le din capitala este unul valoros, pentru care promovarea este obiectivul principal. Insa, formatia din capitala nu este una invincibila, FCM „Poli” avind sansa ca la finalul celor 90 de minuta sa-si treaca in cont un rezultat favorabil. Rocar este intr-adevar o formatie puternica, insa ii lipseste omogenitatea, care intr-un joc decisiv poate sa-i coste enorm.

Victoriile Rocarului din jocurile sustinute in deplasare, cu Petrolul Moinesti si Laminorul Roman, chiar daca au fost cu 2-0, nu spun mai nimic. Intotdeauna un rezultat de 2-0, in deplasare, obtinut de catre o pretendenta la promovare poate sa aiba un semn de intrebare. In jocuri decisive, formatia Rocar poate claca. Aduceti-va aminte de jocul cu Sportul Studentesc, in care Rocar a evoluat pe teren propriu, si a pierdut… 

Adauga un comentariu