Sport

Fotbal : In Copou s-a votat schimbarea

Publicat: 17 ian. 2000

•din vechea „garda”, doar sapte jucatori au mai ramas la FCM Poli

Presati de pozitia retrogradabila pe care se afla FCM Poli dupa 19 etape, conducatorii grupari din dealul Copoului n-au prea avut liniste in pauza competitionala, fiind pusi in situatia de a gasi noi si noi solutii de acoperire a punctelor slabe din lot. Poate si din acest motiv, campania de transferari dusa de FCM Poli pana acum este cel putin ciudata, avandu-se in vedere obiectivul de salvare de la retrogradare, devenit, odata cu trecerea timpului, unul destul de indraznet.

Aruncand o privire asupra celor 22 de fotbalisti care se antreneaza in aceste zile la Baltatesti, locul de desfasurare al cantonamentului, observam ca din vechea „garda” au mai ramas sapte jucatori. Acestia sunt Ciprian Paraschiv, Dragos Urdaru, Robert Gheban (fundasi), Constantin Ilie, Marius Onofras (mijlocasi), Irinel Ionescu si George Serban (atacanti), jucatori care au dovedit in ultimele etape ale lui 1999 ca isi merita locul in Copou.

Un mare semn de intrebare planeaza insa asupra indepartarii de la echipa a lui Claudiu Moraru, portar ale carui interventii salutare au adus echipei puncte pretioase in turul campionatului. O alta ciudatenie vine din faptul ca s-a renuntat la o serie de jucatori valorosi, cu experienta, fiind adusi in schimb tineri divizionari C de la „pepiniera” CFR Citadin. Va fi extrem de dificil de abordat returul cu un lot format, in marea lui majoritate, din jucatori fara experienta, lucru cu care, nu demult, era de acord si tehnicianul Leonida Nedelcu. „Daca vom aduce jucatori de Divizia C, vor juca la nivelul acestui esalon. Pentru a ne mentine in «B» trebuie sa legitimam cativa fotbalisti cu state vechi in divizia secunda si chiar prim divizionari”, spunea nu cu mult timp in urma Leonida Nedelcu. Contrar celor declarate mai sus, in Copou au sosit nu unul sau doi jucatori de „C”, ci sase, alaturi de ei fiind cooptati si trei juniori. Au fost cedati Moraru, Barbu, Poenaru, Gavrilescu, in locul lor fiind adusi, cel putin in probe, Ambrosie, Acatrinei, Fl. Sandu, Andries, Fieraru etc.

„Bomba” perioadei de „mercato” s-a produs inainte cu cateva zile de plecarea spre Baltatesti, atunci cand presedintele Radeanu l-a cedat pe Radu Gavrilescu la FC National, contra sumei de 1,3 miliarde de lei. O alta „miscare” care se bate cap in cap cu declaratiile tehnicienilor ieseni: „nu avem jucatori de dat, avem nevoie de ei”, spunea acelasi Leonida Nedelcu.

Revenind la primele antrenamente din acest an, sa spunem ca in Copou erau mai bine de 30 de fotbalisti dornici sa evolueze la FCM Poli. Au dat probe Purcel, Cernat, Petrana si Bazu, patru jucatori veniti de prin partile Craiovei, care insa au facut cale-ntoarsa, neimpresionand conducerea clubului iesean. De asemenea, au participat Ancuta, Pintilie, Onut, Ilie, doar ultimul fiind pastrat in lotul pentru cantonamentul montan.

Au mai fost Medeleanu (Poiana Campina), Colban, Andries (Bucovina Radauti), Enache (Dinamo), Ion Radu (Midia Navodari), Nita (Steaua) si Burcea (Sportul Studentesc), o serie dintre acestia ramanand in vizorul diriguitorilor gruparii din Copou. Sa recunoastem insa, nume lipsite de rezonanta in fotbalul nostru, doar Radu si Medeleanu fiind, cat de cat, cunoscuti.loading...

Adauga un comentariu