Sport

Fotbal: Peste 24 de ore, echipa de fotbal FCM „Poli” va redebuta in fata propriilor suporteri

Publicat: 04 mart. 1999
1

Formatia din Alexandria va sosi in Iasi in aceasta seara, urmind a fi cazati la Motelul Bucium. „Ziua de Iasi” va propune sa faceti cunostinta cu toti jucatorii echipei FCM „Poli” care au participat in perioada de pregatiri.

•Lupta acerba pentru postul de portar

Nelu Cimpeanu – decanul de virsta al echipei noastre s-a intrebuintat serios in aceasta perioada de vacanta, de fapt, acest lucru nu este o noutate. Indiferent cu cine a concurat pe post, Cimpeanu a transpirat serios in cantonamente.

Sorin Colceag – o achizitie deosebit de rentabila pentru echipa noastra, atit din punct de vedere financiar, cit si ca evolutie in teren. Asa cum a afirmat cu ceva vreme in urma, antrenorul portarilor, Paul Costas, lupta pentru acest post este deschisa.

Catalin Popa – jucator de travaliu, acest fundas lateral poate fi o solutie pentru returul de campionat, insa, ramine de vazut, daca se va clarifica situatia sa. Dupa cum se stie, Sportul Studentesc are ceva pretentii financiare.

Dragos Urdaru – a evoluat fundas central in pregatiri, experienta sa spunindu-si cuvintul. Acest fotbalist a evoluat, de-a lungul carierei sale, atit pe drapta cit si pe stinga, iar, in prezent, este un jucator destul de util echipei.

Liviu Petrache – a demonstrat in perioada pregatitoare ca este un jucator de baza al echipei din Dealul Copoului. Pentru retur, de la fotbalistul Petrache se asteapta foarte mult.

Catalin Bordeanu – in pregatiri a fost folosit pe banda stinga. Este un jucator tinar, capabil de un retur de exceptie.

Bebe Manole
– a evoluat mijlocas in campania de pregatire a echipei in aceasta iarna. Tehnic si ambitios, Manole poate pune umarul la realizarea obiectivului.

Vasile Matinca
– acest tehnic jucator poate deveni un pion important al gruparii din Copou. Pacat este, ca in cazul nerezolvarii memoriului inaintat la FRF, fostul brailean va trebui sa stea pe tusa nu mai putin de patru etape. Poate federatia de specialitate va fi mai ingaduitoare.

Constantin Tiron
– a evoluat bine in amicalurile echipei. Dupa o perioada de lipsa din rindul fotbalistilor ieseni a reaparut, fapt, care nu poate fi decit benefic.

Constantin Cojocaru
– este un fotbalist care a renascut in ultimii ani ca Pasarea Phoenix. Atacant dibace si ambitios, Cojocaru poate perfora multe porti adverse in returul de campionat.

Vasile Stancu – atacantul ex-petrosenean a fost deseori pe lista marcatorilor in intilnirile cu caracter amical, dar si in turul de campionat. In cuplu cu Marcel Cojocaru, in retur, Stancu va putea da destule batai de cap multor aparari.

Catalin Zanc
– fotbalistul clujean, ar fi o solutie pentru FCM „Poli”, doar in conditiile in care cele doua parti, echipa ieseana si gruparea de sub Feleac, vor ajunge la o intelegere.

Ciprian Paraschiv
– in ultima perioada Paraschiv a avut destule necazuri de ordin medical. In retur, numele sau ar avea sanse sa apara in primul „11”.

Adrian Cotan – harnic si util echipei, acest fotbalist poate contribui la reusitele formatiei sale.

Mihai Botan
– tinarul fotbalist iesean are toate atuurile de a parcurge un traseu de exceptie, in returul campionatului. In pregatiri a muncit enorm.

Irinel Ionescu
– tinarul atacant iesean a demonstrat reale calitati de fotbalist. Returul de campionat ii poate aduce o ascensiune, asteptata dealtfel.

In ceea ce ii priveste pe ceilalti jucatori care au evoluat in jocurile amicale, Ilie, Gheban, Sandu, Soponariu, Onofras si Brighiu acesti jucatori tineri, impreuna cu reintorsul Gavrilescu, asigura schimbul de miine al echipei. Alcatuiesc o pleiada de jucatori, tineri si talentati, care, oricind, pot juca in prima garnitrura.

•Trei fosti mari fotbalisti ieseni incearca promovarea

Antrenorii echipei iesene sint, dupa cum stiu toti, fosti mari fotbalisti ai echipei din Dealul Copoului. Misiunea lor nu este una usoara, insa, una realizabila.

Mihai Romila
– fostul international a luat friiele formatiei noastre in vederea realizarii unui obiecvtiv destul de greu, dar, care poate fi realizat, promovarea. Experienta sa ca jucator este un atuu in plus in privinta pregatirii echipei pe care o conduce.

Narcis Ciocirlan – fostul fundas stinga al Politehnicii Iasi din anii „80 este secundul lui Romila. Pentru Ciocirlan, zicala cu omul potrivit la locul potrivit, este una valabila.

Paul Costas
– este mentorul portarilor de la FCM „Poli”. Fara a-i face reclama, Costas este, in prezent, unul dintre cei mai destoinici antrenori de goal-keep-eri, din tara. Experienta sa bogata poate confirma, fara doar si poate, acest lucru. O mentiune care trebuie subliniata este faptul ca in familia Costas, postul de portar a devenit o traditie. Tatal lui Paul Costas a fost si el portar in Dealul Copoului, iar fiul actualului antrenor, Bogdan, apara poarta juniorilor de la clubului iesean.





Adauga un comentariu