Sport

Fotbalul continuă. Ministerul Sportului nu ia în calcul întreruperea campionatelor, după creșterea cazurilor de COVID-19. Ionuț Stroe: „Nu vor fi blocaje”

Publicat: 07 nov. 2020
Traiectoria pandemiei va amâna momentul redeschiderii stadioanelor
Stadion de fotbal gol, fara spectatori

Pandemia de COVID-19 se răspândește și mai mult în România, de la o zi la alta. Din pricina cazurilor numeroase, s-a adus în discuție posibilitatea ca întrecerile sportive, inclusiv campionatele de fotbal, să se întrerupă din nou, așa cum s-a întâmplat într-o perioadă din sezonul trecut. Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a declarat însă că o astfel de variantă nu este luată în calcul.
Chiar dacă în ultima perioadă au fost mai multe infectări raportate la nivelul primelor trei ligi, întrecerile își vor continua cursul normal. Stroe a recunoscut să se așteaptă la noi înfectări în rândul sportivilor, dar nici așa competițiile nu vor fi suspendate.

„Nu vor fi blocaje în ceea ce privește competițiile sportive. Lucrul la care țin foarte mult este respectarea regulilor pentru că dacă faci acest lucru, ca sportiv sau ca entitate sportivă, riscul se diminuează foarte mult. Acum nu putem reduce totul la nivel de absurd, să nu avem niciun fel de infectare, dar, cu siguranță, dacă regulile se respectă, sănătatea sportivilor este protejată și numărul infectărilor ar fi foarte mic. Pe cale de consecință am putea asigura continuitatea tuturor competițiilor”, a declarat Ionuț Stroe în cadrul unei conferințe de presă.

Traiectoria pandemiei va amâna momentul redeschiderii stadioanelor

În ceea ce privește subiectul revenirii suporterilor pe stadioane, atât de discutat în ultimele luni, Ionuț Stroe a negat faptul că un astfel de moment ar putea avea loc în perioada următoare. S-a discutat despre posibilitatea ca un număr limitat de fani să participe la meciuri, dar nici această variantă nu este luată în calcul.
Ministrul Sportului se aștepta ca încă din această toamnă porțile arenelor să fie deschise, dar traiectoria pandemiei va amâna momentul.

„Deocamdată am suspendat modul în care ne organizam pentru repornirea evenimentelor sportive cu spectatori, tocmai din cauza acestui număr foarte mare de infectări. Este practic factorul de care depindem în luarea unei decizii. Îmi doresc să revenim la momente cu spectatori pe stadioane, nu vă ascund faptul că mi-aș fi dorit să se întâmple în toamna acestui an, că aș fi mers cu foarte mare încredere alături de FRF în organizarea meciurilor naționalei de la București cu spectatori. Nu a fost o solicitare a lor în mod expres, dar în mod evident că își doresc toți cei care organizează competiții, nu numai FRF-ul, să reia acest lucru”, a mai declarat Stroe.

Adauga un comentariu