Auto-Moto

FOTO: Dacia Lodgy de serie – primele imagini oficiale

Publicat: 05 ian. 2012

Dacia a publicat pe portalul sau oficial primele imagini ale monovolumului Lodgy. Debutul versiunii de serie are loc în martie, la Salonul Auto de la Geneva. Dacia a prezentat astazi primele imagini oficiale ale noului sau model – Lodgy. De data aceasta, monovolumul a fost prezentat în versiunea de serie. Modelul de familie este disponibil în versiuni cu cinci sau cu sapte locuri si va debuta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a acestui an. Lodgy are o lungime de 4.5 metri si promite un volum considerabil al portbagajului, chiar si în varianta cu sapte locuri. Pentru moment, specificatiile tehnice complete ale acestui model nu au fost prezentate.
In schimb, cei de la Dacia au explicat alegerea numelui Lodgy pentru noul lor model. Numele „Lodgy” aminteste de cuvantul „lodge” din limba engleza si subliniaza trasatura esentiala a acestui model: capacitatea de a gazdui o întreaga familie si bagajele sale. In comparatie cu Logan MCV, Lodgy este mai lung cu peste 30 de milimetri si promite un portbagaj mai spatios. Logan MCV se mandreste cu un portbagaj de 198 de litri, în timp ce Duster, un model cu 200 de milimetri mai scurt decat Lodgy are un volum al portbagajului de 475 de litri.
Oficialii Dacia nu au prezentat nicio informatie despre motorizarile noului Lodgy, desi ne asteptam la cel putin un motor pe benzina si un diesel în gama noului model al constructorului din Mioveni. Motorul 1.5 dCi de 110 CP si 240 Nm este cel mai probabil candidat pentru monovolumul compact de la Dacia, iar unitatea de 1.6 litri cu 16 supape si 105 CP ar putea fi oferita pe versiunile entry-level ale lui Lodgy.
Spre deosebire de actualele modele Dacia, noul monovolum nu va mai lua nastere pe platforma de la Mioveni. Constructorul roman va asambla Lodgy în cadrul uzinei sale din Tanger din ratiuni de spatiu.loading...

Adauga un comentariu