Magazin

Fotografia care arata cand va muri Pamantul

Publicat: 07 oct. 2011
1
Oamenii de stiinta care se ocupa cu studierea fenomenului incalzirii globale sunt cu ochii atintiti spre Polul Sud. Atunci cand ghetarii din aceasta zona se vor topi, Pamantul nu va mai avea practic nicio sansa in fata valului de apa, care va invada planeta.
Rusii de la statia din Antarctica fac parte din cei care furnizeaza date importante centrelor de studiu din intreaga lume, si analizeaza cu cat s-au topit ghetarii in fiecare luna, scrie Antena 3.
Potrivit ultimelor date, gheata din Antarctica se va topi cu 50 de ani mai repede decat se credea initial, ceea ce impinge Pamantul cu 50 de ani mai aproape de un sfarsit.
Fantanile sapate in ghetari sunt modul prin care rusii testeaza rezistenta ghetii. Ei sapa o groapa adanca de 5 metri in gheata, pana dau de apa, iar apoi lasa sa vada in cat timp razele soarelui reusesc sa topeasca gheata de la suprafata scobiturii.
Al Gore, fost vicepresedinte al SUA in timpul presedintiei lui Bill Clinton, in cartea sa, An Inconvenient Truth (Un adevar incomod) prezinta zece prejudecati care circula cu privire la incalzirea globala:
„Nu exista un raspuns comun al oamenilor de stiinta la intrebarea daca oamenii sunt cei care cauzeaza schimbarile climatice.”
„Multe lucruri pot afecta climatul – asa ca nu are niciun sens sa ne facem prea multe probleme in legatura cu CO2.”
„Variatiunile climatice in timp sunt normale, asa ca schimbarile pe care le observam acum fac parte dintr-un ciclu natural.”
„Gaura din stratul de ozon provoaca incalzirea globala.”
„Nu putem face nimic in legatura cu criza mediului. Este deja prea tarziu.”
„Straturile de gheata din Antarctica isi sporesc dimensiunile, asa ca, pesemne nu este adevarat ca incalzirea globala face ghetarii si banchizele sa se topeasca.”
„Avertismentele oamenilor de stiinta provin numai din faptul ca orasele retin caldura si nu au nimic de-a face cu gazele de sera.”
„Incalzirea globala este ceva bun, pentru ca ne va scapa de iernile reci si va face ca plantele sa creasca mai repede.”
„Incalzirea globala este rezultatul prabusirii unui meteorit in Siberia la inceputul secolului al XX-lea.”
„Temperaturile nu cresc peste tot, asa ca incalzirea globala este un mit.
Adauga un comentariu