Magazin

Fotografiile de pe INSTAGRAM ne dau de gol! Starile noastre EMOTIONALE pot fi citite in imaginile postate de noi

Publicat: 17 oct. 2016
1
Instagram a devenit una dintre cele mai bune carti de vizita pentru a arata lumii cat de fericita este viata noastra. Dar, dincolo de aparente, ar putea sa ofere indiciile cu privire la starea noastra de spirit. In urma analizei a aproape 44.000 de fotografii, de pe 166 de conturi Instagram diferite, cercetatorii de la Universitatile Vermont si Harvard au dezvoltat un algoritm care determina daca o persoana sufera de depresie. Este dovedit stiintific ca o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte.

Citeste si: A fost lansat calendarul pentru 2017 in Rusia! Ipostaze INCREDIBILE in care apare Putin – VIDEO

Prin intermediul fotografiilor pe care le postam pe retelele sociale, noi ii facem pe ceilalti sa devina martori ai diferitelor momente din viata noastra. Impartasim totul celorlalti si nu ne dam seama ca filtrul pe care il aplicam imaginilor noastre ne tradeaza mai mult decat ne-am dori. Aceasta este concluzia studiului realizat de Universitatile Vermont si Harvard.

Citeste si: Au dus-o in MIJLOCUL PUSTIETATII si si-au facut de cap cu ea! O fotografie DEOCHEATA a ajuns pe INTERNET – FOTO 

In urma analizei a aproape 44.000 de fotografii a 166 de utilizatori Instagram diferiti, cercetatorii au dezvoltat un algoritm care determina daca o persoana este in depresie, prin analiza fotografiilor postate pe reteaua sociala. O parte dintre persoanele participante la studiu au prezentat diagnostic anterior de depresie. Astfel, autorii studiului au descoperit o relatie directa intre luminozitatea si saturatia culorilor imaginilor postate si sanatatea mintala a utilizatorilor. Rezultatul studiului este faptul ca persoanele cu depresie foloseau in editarea fotografiilor mai putina luminozitate si mai multa saturatie a culorilor reci, inchise decat persoanele cu o stare de spirit mai sanatoasa. Filtrul Inkwell, care transforma fotografiile alb-negru este filtrul preferat al persoanelor depresive. De cealalta parte, utilizatorii fara simptome depresive foloseau mai mult culori calde, iar filtrul Valencia, care ofera o mai buna claritate imaginilor, este filtrul lor favorit.
Rezultatele studiului certifica faptul ca 70% din cazurile analizate se confrunta cu depresie.
Adauga un comentariu