Arte vizuale

Fotograful mexican Rogelio Cuéllar expune saptamana viitoare la Cluj vernisajul “Portretele lui Emil Cioran”

Publicat: 30 sept. 2016

Universitatea Babes-Bolyai in parteneriat cu Ambasada Mexicului din Romania va gazdui marti, 4 octombrie 2016, incepand cu ora 17.00, vernisajul expozitiei de fotografie a jurnalistului si fotografului mexican Rogelio Cuéllar intitulata „Portretele lui Emil Cioran”.

Evenimentul va avea loc in incinta Galeriei Paul Sima din cadrul Clubului Casei Universitarilor (str. Em. de Martonne, nr.1) si va ramane la dispozitia publicului pana la data de 4 noiembrie 2016.

Rogelio Cuéllar, jurnalist si fotograf mexican, in varsta de 65 de ani, s-a dedicat fotografiei incepand cu anul 1967, fiind fondatorul revistei Proceso si al ziarului La Jornada. In plus, este cunoscut pentru portretele facute, printre altora, poetului argentinian Jorge Luis Borges, scriitorului francez Michel Tournier, romancierului argentinian Julio Cortázar, pictorului si sculptorului Antoni Tàpies.
Expozitia intitulata „Portretele lui Emil Cioran” de Rogelio Cuellar a fost prezentata la Biblioteca Nationala a Romaniei, in perioada 15 septembrie-2 noiembrie 2015, ulterior la catedrala Saint Sulpice din Paris in cadrul zilelor In Memoriam Emil Cioran, organizate de catre Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale in perioada 13 decembrie 2015-2 februarie 2016, apoi fiind expusa la universitatile din Targoviste, Brasov si Timisoara.

Prezenta expozitie constituie una dintre manifestarile culturale celebrate de Ambasada Mexicului pentru a marca aniversarea a 80 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Mexic si Romania.loading...

Adauga un comentariu