News Flash:

FPS a patronat ilegalitatile de la Moldoconstruct

14 Aprilie 1999
1232 Vizualizari | 0 Comentarii
•O noua fila la dosar: actionarii spun ca societatea a vindut caminele de nefamilisti fara licitatie si la un pret subevaluat

Dezvaluirile facute de actionarii Moldoconstruct SA Iasi in legatura cu afacerile ilegale ale actualei conduceri continua. In numarul trecut, v-am prezentat neregulile comise in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 21 februarie 1997. Dupa cum ne-a declarat fostul director executiv al societatii, inginerul Stefan Boian, "membrii Consiliului de Administratie au ocupat scaunele ilegal. Din cei sapte membri alesi, doar Eugen Nechita, directorul general si Vasile Lupascu, directorul economic, au intocmit cvorumul necesar pentru a fi alesi membri".

In ziua in care cotidianul nostru dezvaluia lista cu acuzatiile unui grup de actionari (20 martie 1999), a avut loc o noua adunare generala a actionarilor, in care directorul general Nechita i-a adresat public inginerului Boian: "acuzatii nefondate si a inceput sa ma jigneasca. Eu cred ca a procedat astfel, deoarece am indraznit sa le pun niste intrebari, care au deranjat, intrebari la care au evitat sa raspunda sau au dat raspunsuri pe linga aceste probleme", a mai spus Boian.

Acelasi raspuns l-a primit si inginerul Avel Balint, actionar majoritar al societatii, cind i-a intrebat pe membrii Consiliului de Administratie, cum au putut sa vinda caminele de nefamilisti C1 si C2, fara a avea loc o licitatie si la un pret subevaluat: "Vroiam sa stiu daca au avut aprobare de la FPS, deoarece atunci cind s-a cumparat Moldoconstruct, au imprumutat 40% din valoarea totala, imprumut garantat cu patrimoniul societatii. Nu mi s-a dat nici un raspuns, au evitat sa-mi spuna ceva concret".

Inginerul Boian a declarat acelasi lucru: "Ni s-a spus ca s-a procedat asa la presiunea exercitata de sindicate. Vinzarea caminelor C1 si C2, fara a avea toate aprobarile de rigoare si la o valoare mult mai mica decit valoarea de piata sau valoarea de inlocuire si acceptarea platii in rate, o consider un abuz al actualei conduceri. Cred ca acest lucru s-a facut cu scopul obtinerii de foloase necuvenite de catre unii membrii ai conducerii".

Grupul de actionari, care a facut prima data sesizarea, a semnalat si acest aspect: "Fara a se tine licitatie legal organizata, a fost vindut C1 catre persoane fizice si juridice si societati, camera cu camera, la preturi stabilite arbitrar de cei interesati, vinzare de care au profitat si unii membri ai CA: Florin Iftimescu, cel care a participat activ la stabilirea preturilor de camere, a cumparat 8 camere la parter, pe care le-a vindut apoi unei societati, realizind un profit pentru sine de circa 100 milioane de lei. La fel s-a intimplat si cu C2. Totodata, s-au evaluat lucrarile de constructie pentru primarul comunei Birnova". Eugen Nichita, directorul general, a infirmat, insa, toate aceste acuzatii, declarind ca "aceste camine s-au vindut cu prioritate salariatilor nostri. Le-am vindut, deoarece aduceau pierderi de 100 milioane de lei, lunar".

Inginerul Stefan Boian a mai afirmat: "Referitor la profitul societatii inregistrat pe 1998 si a meritelor CA pentru obtinerea lui, merite ce le-au expus insedinta AGA, le atrag atentia ca daca din profitul realizat se scad veniturile obtinute din vinzarea caminelor C1 si C2 si contravaloarea chiriilor pe spatiile inchiriate, ce ramine din profit nu poate oferi motive de satisfactie si oglindeste real activitatea memerilor Consiliului de Administratie".

Fara indoiala ca principalul vinovat in situatia grava de la Moldoconstruct este FPS, fara stirea caruia nu se putea petrece nimic in societate.

Vom reveni. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

stefan boian eugen nechita vasile lupascu avel balint eugen nichita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1536 (s) | 21 queries | Mysql time :0.032048 (s)