News Flash:

FPS vinde actiunile de la Tehnoton Service si Siraj Ad Impex

20 Februarie 2000
1307 Vizualizari | 0 Comentarii
Fondul Proprietatii de Stat
•Statul spera sa obtina din aceste vanzari aproape patru miliarde de lei

FPS Iasi va vinde in partea a doua a lunii martie actiunile pe care le mai detine la doua societati iesene, Tehnoton Service si Siraj Ad Impex. Aceasta din urma este binecunoscuta iesenilor, care isi fac in mare parte cumparaturile en-gros, datorita preturilor in care nu sunt incluse adaosurile comerciale. FPS incearca sa vanda pachetul de actiuni pe care il detine la o valoare dubla fata de cea nominala a unei actiuni. In ceea ce priveste firma Tehnoton Service, pretul de pornire al licitatiei va fi de aproape patru ori mai mare decat valoarea nominala, pentru prima licitatie organizata pretul total apropiindu-se de un miliard de lei.


Licitatia pentru Tehnoton Service va fi organizata pe 22 martie, de la ora 13, pentru 8,992% din actiuni. Obiectul de activitate al societatii il constituie comertul si prestari de servicii, avand un capital social de 2,95 miliarde de lei. Daca valoarea nominala a unei actiuni este de 25.000 de lei, licitatia va porni de la 90.000 de lei pentru o actiune, valoarea totala a pachetului scos la vanzare fiind astfel de 955,7 milioane de lei.

Pachetul majoritar de actiuni (51%) este detinut de Moldova Tricotaje SA, 37,5% din actiunile societatii au fost privatizate prin Programul de Privatizare in Masa, SIF Moldova detine 2,49%, in vreme ce managerul societatii detine 0,0085%. Garantia de participare este de 53 de milioane de lei. Termenul limita de depunere a ofertelor de participare la licitatie este 21 martie, ora 12.

Pe 23 martie, Directia Teritoriala Iasi a Fondului Proprietatii de Stat va scoate la vanzare pachetul de actiuni detinut la Siraj Ad Impex, societate ce are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul si ridicata de produse alimentare si nealimentare, avand un capital social de 14,84 miliarde de lei. FPS detine la aceasta societate 12,60% din actiuni, principalul actionar fiind un cetatean strain, Al Deiri Ahmad, care detine 71,37%.

Printre actionari se mai numara PAS Moldova, cu 0,78%, micii "cuponari" (prin Programul de Privatizare in Masa), cu 15,10%, alti actionari detinand 0,15%. Valoarea nominala a unei actiuni este de 1.000 de lei, in vreme ce pretul de pornire al licitatiei va fi de 2.000 de lei pentru o actiune, valoarea totala a pachetului scos la vanzare fiind de 3,74 miliarde de lei. Pentru a participa la licitatia din 23 martie, firmele interesate vor trebui sa plateasca o garantie de participare in valoare de 374,2 milioane de lei, data limita de depunere a ofertelor fiind 22 martie, ora 10, la sediul Directiei Teritoriale Iasi a Fondului Proprietatii de Stat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fps iasi tehnoton service siraj ad impex
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1423 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030363 (s)