International

Francezii au interzis burkha, englezii au crescut vanzarile

Publicat: 26 iul. 2011

Magazinele din Marea Britanie inregistreaza cresteri la incasari de pe urma deciziei Frantei de a interzice burkha. Cum arabii au inceput sa ocoleasca Parisul din acest motiv, englezii ii primesc cu bratele deschise sa cheltuie banii in magazinele lor, fie ei acoperiti din cap pana-n picioare. Cel mai important important e faptul ca ochii nu sunt acoperiti, ci deschisi sa cumpere ce le place.

Astfel ca Londra a devenit una din capitalele europene ale shopping-ului pentru arabi, care nu vor sa renunte la burkha.

Amenda pentru femeile de origine din tarile arabe care sunt prinse purtand burkha pe strazile pariziene si nu numai este de circa 170 de euro.

Conform statisticilor turistii arabi cheltuie 2000 de euro pe cumparaturi atunci cand se afla in vacanta, spre deosebire de un european care nu se indura sa lase in medie mai mult de 100 de euro la shopping  in tara pe care o viziteaza.

A doua jumatate a lunii iulie, perioada pre Ramadan a dus la un flux ridicat de turisti arabi in Europa, care au cheltuit peste 200 de milioane de euro la cumparaturi, bani pe care inainte de aprilie cand a fost interzisa burkha ii lasau in Franta, iar acum s-au reorientat catre Anglia.

Din acest motiv, magazine precum Selfridges si Harrods au bagat la raft produse si promotii pentru sezonul de iarna si Craciun 2011.loading...

Adauga un comentariu