International

Francezii vor fi amendați dacă nu poartă masca! De asemenea, pot merge și la închisoare

Publicat: 12 aug. 2020
Francezii vor fi amendați dacă nu poartă masca!
Francezii vor fi amendați dacă nu poartă masca!

Francezii vor fi amendați dacă nu poartă masca! De asemenea, pot merge și la închisoare.

Miercuri, Guvernul francez a anunțat că agenții de poliție și jandarmii vor fi mobilizați pentru a impune purtarea măștii, care de ieri a devenit obligatorie și în spațiile publice deschise.

Amenda este de 135 de euro. Francezii vor fi amendați dacă nu poartă masca!

În zonele aglomerate, precum cele din Paris, malul Senei, Champs-Elysees, dar și în piețe. Acest lucru trebuie respectat atât de cetățeni, cât și de turiștii care au peste 11 ani.

În cazul în care această măsură nu este respectată, oamenii vor primi o amendă în valoare de 135 de euro. Persoanele care au ajuns la a treia abatere, ar putea face închisoare pentru o perioadă de 6 luni.

Această măsură drastică a fost impusă, doarece 2,4% dintre testele făcute în capitala Franței în ultima perioadă sunt pozitive. Este o medie mult mai mare decât cea națională.

„Vom mobiliza forţele de poliţie şi jandarmeria pentru un mai bun control. Vrem să fie clar: trebuie să te temi mai puţin de jandarmul care te va amenda decât de virus”, a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal. El a avertizat că Franţa se află într-un moment decisiv, din cauza creşterii numărului noilor cazuri zilnice de COVID-19 şi apariţia de noi focare. „Cifrele sunt îngrijorătoare. (…) Este necesară o vigilenţă absolută din partea tuturor francezilor”, a insistat responsabilul francez.

Franța înăsprește măsurile! Premierul francez Jean Castex a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise

Franța înăsprește măsurile! Premierul francez Jean Castex a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise.

Jean Castex, premierul Franței anunță că situația epidemiologică merge într-un sens negativ. Acesta a transmis faptul că unele controale se vor intensifica, pentru ca normele de limitare a răspândirii a noului coronavirus să fie respectate. Acesta a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise.

Franța înăsprește măsurile! Premierul francez Jean Castex a introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise

Premierul Franței arată că trebuie să reacționăm cu rapiditate, pentru a nu ajunge în punctul în care situația nu mai poate fi controlată.

”O spun cu o formă de gravitate: dacă nu reacţionăm colectiv ne expunem unui risc ridicat de relansare epidemică ce va fi dificil de controlat”, a avertizat premierul francez, citat de AFP, în timpul unei vizite într-un spital din oraşul Montpellier.

Jean Castex a mai atenționat că revenirea epidemiei ”va pune din nou sub presiune ansamblul lanţului sanitar (…), economia noastră, sistemul nostru educaţional, viaţa noastră colectivă şi culturală”. După ce în ultima săptămâna Franța a înregistrat un număr uriaș de cazuri (2.000, faţă de aproximativ 1.000 cu trei săptămâni în urmă), avertizarea premierului are sens. Până acum, Franța a înregistrat 10.800 de noi cazuri de coronavirus.

În această săptămână, statul francez va avea 20 de cazuri săptămânale la 100.000 de locuitori.

În ultima perioadă, premierul francez a observat că măsurile impuse nu sunt respectate. Astfel că, a declarat că le va solicita prefecţilor că convingă aleşii locali să extindă cât mai mult posibil purtarea măştii în spaţiile publice deschise. Această decizie a fost deja adoptată de multe orașe din Franța, printre care Paris şi Marsilia

Până pe 30 octombrie a fost prelungită  interdicţia organizării de evenimente cu mai mult de 5.000 de persoane, care urma să expire pe 30 august, din cauza direcției negative în care a mers epidemia.

Jean Castex a menționat şi o intensificare a controalelor privind ”respectarea ansamblului regulilor destinate prevenirii propagării virusului, respectarea gesturilor barieră, a purtării măştii”, mai ales în restaurante, sau a respectării ”obligaţiilor de declarare a adunărilor cu mai mult de zece persoane”.

Adauga un comentariu