Sport

Francezul Yannick Jankovits a devenit primul favorit al Trofeului Municipiului Iasi la tenis

Publicat: 27 iul. 2016

În perioada 6-14 august 2016, arenele CFR Iasi vor gazdui al doilea turneu al verii din cadrul Trofeului Municipiului Iasi, de data aceasta fiind vorba de varianta lui masculina, cu premii totale de 25.000 dolari. Ziua de 26 iulie a fost ultima în ceea ce priveste retragerile oficiale de la competitia de la Iasi, din România, iar dupa acest „eveniment”, lista cu cei 18 jucatori nominalizati de ITF pe tabloul principal de „32” este deschisa de francezul Yannick Jankovits, locul 284 ATP, urmat de Maxime Chazal, tot din Franta, clasat pe locul 298 ATP si de Hernan Casanova, din Argentina, locul 313 ATO.

Din pacate, pe 26 iulie s-au retras din turneul iesean spaniolul Gerard Granoller-Pujol (27 ani, locul 344 ATP), câstigatorul editiei de anul trecut în proba de simplu, dar si sârbul Nikola Milojevic (21 ani, locul 217 ATP) fostul nr. 1 mondial la juniori, în 2013, care a preferat sa evolueze la turneul de numai 10.000 dolari din Egipt, de la Sharm El Sheikh.      

Desi a avut pentru turneul de la Iasi prioritatea de participare nr. 6 (ultima), francezul Yannick Jankovits a preferat sa evolueze la Trofeul Municipiului Iasi, din perioada 6-14 august 2016, la cel mai mare turneu organizat vreodata în stravechea Capitala a Moldovei din dreapta Prutului. La 29 ani (s-a nascut pe 6 ianuarie 1987), francezul Yannick Jankovits a început tenisul de la 4 ani (!!!), iar acum este antrenat de Jean-Francois Jankovits.

În prezent, la simplu, el este pe locul 284 ATP, cea mai buna clasare fiind pe locul 226 ATP, pe 14 septembrie 2015. În proba de dublu, jucatorul francez este clasat pe locul 275 ATP, cea mai buna clasare fiind pe locul 255, în data de 20 iunie 2016. Are numeroase titluri câstigate în cariera, în foarte importante turnee ITF. La simplu, a cucerit 13 trofee, în perioada 2012-2016, la competitiile la care a participat în Grecia (1 turneu), Turcia (5 turnee), Tunisia (3 turnee), Israel (3 turnee), Egipt (1 turneu).

A castigat 28 de turnee in intreaga cariera

La dublu, alaturi de partenerii sai, a câstigat multe turnee, 15 la numar, în perioada 2011-2016. Yannick Jankovits s-a impus în probele de dublu din cadrul turneelor din Finlanda, Grecia, Turcia, Franta, Elvetia, Italia.

Asadar, pâna în prezent, Yannick Jankovits a câstigat 28 de turnee (13 la simplu si alte 15 la dublu) si el doreste sa cucereasca pe viitor alte turnee, inclusiv pe cel de la Iasi! În afara de românii Petru Alexandru Luncanu, Dragos Dima, Teodor-Dacian Craciun, Mircea-Alexandru Jecan si Andrei-Stefan Apostol, cu siguranta vor evolua pe tabloul principal si tinerii ieseni Bogdan Ionut Apostol (20 ani) si Tudor stefan Gheorghita (17 ani), care vor primi wild-carduri de participare din partea CS CFR Iasi.

În perioada 6-8 august, la arenele CFR Iasi se vor juca meciurile din calificarile probei de simplu, de pe tabloul de „48”. În calificari, pe tabloul de „48”, ITF a nominalizat 42 jucatori din Franta, Suedia, România, Israel, Uruguay, Italia, Turcia, Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria, Rep. Moldova, toti jucatorii facând parte din clasamentul ATP si cel national, începând cu locul 849 ATP.

CS CFR Iasi va acorda cele 3 wild-carduri din calificari în dupa-amiaza zilei de 5 august, în momentul înscrierii sportivilor în competitia de la arenele CFR Iasi. Tot la turneul iesean va mai fi si proba de dublu, pe un tabloul de „16” perechi. În acest moment exista si o lista alternativa de 40 jucatori, care asteapta la „cotitura” accederea în calificari, printre ei fiind sportivi din România, Canada, Rep. Moldova, Franta, Bulgaria, Australia, SUA, Turcia, Maroc, Argentina, Italia.

Finalele turneului de la arenele CFR Iasi sunt programate vineri, 12 august, la dublu si duminica, 14 august, la simplu.  Turneul international de tenis masculin Trofeul Municipiului Iasi – 2016, ajuns la editia a 8-a (a 14-a per total turnee ITF derulate la Iasi) este organizat de CS CFR Iasi, în parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Federatia Româna de Tenis.  Pe perioada competitiei, intrarea spectatorilor este libera la arenele de tenis CFR Iasi, din soseaua Nationala nr. 7-9, din cartierul Alexandru cel Bun. Directorul de turneu este antrenorul iesean de tenis Vergil Aghion.loading...

Adauga un comentariu