International

Francois Hollande, primele DECLARATII dupa ce autorii atentatului de la Charlie Hebdo au fost ucisi

Publicat: 09 ian. 2015
1

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a facut apel, in cadrul unei alocutiuni sustinute, vineri seara, la Palatul Elysee, la vigilenta si mobilizare, subliniind faptul ca poporul francez trebuie sa lupte impotriva tutoror celor care vor sa il divizeze, unitatea fiind cea mai buna arma de care dispune.

„Vreau sa salut curajul si eficacitatea politistilor, tuturor celor care au participat la aceste operatiuni (…) Franta nu a terminat cu amenintarile. Vreau sa fac un apel la vigilenta si la mobilizare (…) Trebuie sa fim vigilenti. Vreau sa fac un apel la unitate, pe care am exprimat-o in fata francezilor, este cea mai buna arma a nostra. Prin unitate trebuie sa demonstram determinarea noastra de a lupta impotriva tuturor celor care ne-ar putea diviza si, totodata, de a fi  implacabili in ceea ce priveste rasismul si antisemitismul„, a spus presedintele francez.

„Cei care au comis aceste acte teroriste nu au nimic de-a face cu religia musulmana„, a adaugat Francois Hollande.

„Trebuie sa ne mobilizam, sa devenim capabili sa raspundem atacurilor prin forta asupra carora suntem obligati sa o utilizam. Suntem un popor liber, care nu se teme, pentru ca purtam un ideal care este mult mai maret decat noi, pe care trebuie sa fim capabili sa il aparam peste tot (…) Din aceasta incercare, vom iesi si mai puternici”, a mai declarat presedintele Frantei.

Adauga un comentariu