Auto-Moto

Franta ar putea reveni in circuitul Formeulei 1

Publicat: 07 ian. 2012

Readucerea în calendar a Marelui Premiu al Franţei de Formula 1, evocată pentru 2013 în alternanţă cu Marele Premiu al Belgiei, este ‘pe calea cea bună’, iar guvernul francez lucrează lucrează în prezent ‘pentru finalizarea fiabilităţii tehnice şi finanţarea proiectului’, a anunţat vineri Palatul Matignon, sediul guvernului.

‘Este pe drumul cel bun’. Va exista ‘o voinţă politică’ şi ‘o voinţă de a face lucrurile să avanseze rapid’, a declarat pentru Agenţia France Presse o sursă de la Matignon. De asemenea, ziarul Le Figaro, în ediţia de joi, a afirmat că proiectul este ‘încheiat’ şi se află ‘pe biroul’ primului ministru, mare amator al sportului automobilistic, care ‘nu mai are decat să dea lumina verde’, potrivit cotidianului.

S-a aflat, de asemenea, din aceeaşi sursă guvernamentală că organizarea unui Mare Premiu al Franţei ‘va fi încredinţată unui GIP’, grup de interes public.

Ultimul Mare Premiu organizat în Franţa a avut loc în 2008, pe circuitul de la Magny-Cours, pentru 2013 prevăzandu-se un circuit la Castellet (în departamentul Var), unde s-a desfăşurat manşele franceze ale Campionatului mondial din anii 1970 şi 80, acesta fiind cel mai bine plasat pentru găzduirea F1.loading...

Adauga un comentariu