Destinatii turistice

Franta, dintre cele mai populare destinatii turistice din lume – VIDEO

Publicat: 17 apr. 2020
Cele mai populare destinatii turistice
Cele mai populare destinatii turistice

Cele mai populare destinatii turistice. Una dintre cele mai căutate şi populare destinaţii turistice din lume este Franţa. Ţara occidentală este vestită atât pentru capitala Paris, cât şi pentru secţiunea de turism balnear, unde merită menţionată desăvârşită Coasta de Azur.

Cel mai vizitat oraş din lume

Chiar dacă în preajma celor mai romantice sărbători, Parisul este un magnet pentru îndrăgostiţi, capitala Franţei este pe tot parcursul anului în topul celor mai vizitate oraşe din lume.

Primul loc pe care trebuie să îl vizitezi este Turnul Eiffel, simbolul Parisului, dar şi alte atracţii turistice sunt la fel de importante. Dintre acestea amintim: Arcul de Triumf, Catedrala Notre-Dame sau Muzeul Luvru cu faimoasa pictura Mona Lisa. Urmate îndeaproape de Muzeul Orsay, zonele istorice Montmartre şi Montparnasse, Basilica Sacré-Cœur, clubul Moulin Rouge, Palatul Versailles, aflat la aproximativ 20 km depărtare de Paris, precum şi faimosul bulevard Champs-Élysées.

Cele mai populare destinatii turistice. Oraşe şi destinaţii de top ale Franţei

Dacă ajungi în Hexagon vizitează capitala Alsaciei, Strasbourg, un punct strategic pentru europeni din punct de vedere politic. Aici se găsesc sediile Parlamentului European, Consiliului Europei şi al Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO). Catedrala Notre-Dame, construită în stil gotic între anii 1176 şi 1439, este una dintre cele mai impresionante clădiri din oraşul situat pe malul stâng al fluviului Rin. Aceasta adăposteşte un faimos ceas astronomic. Ceasul da naştere unor fenomene optice impresionante în timpul echinocţiilor, datorită superbelor vitraliilor, în combinaţie cu lumină solară.

Un alt oraş bun de vizitat este Reims, localizat în egiunea Champagne–Ardenne. Oraşul Reims este popular pentru una dintre cele mai importante atracţii ale Franţei, şi anume Catedrala Notre-Dame. Biserica romano-catolică este ridicată după edificiul cu acelaşi nume din Paris, dar înainte de cea din Strasbourg. Construcţia magnifică este una specifică arhitecturii gotice şi este faimoasă şi pentru cele aproximativ 2300 de statui pe care le găzduieşte. De asemenea, în anul 1991, a fost inclusă şi în Patrimoniul Mondial al UNESCO.
Comentarii
  • Franta este la ora actuala alaturi de Spania, Germania, Belgia si Olanda , o boschetareala de tara , plina de oameni urâti si obraznici.. arabi, negri, tgani, albanezi. Deasemeni orasele s-au invechit si sunt pline de gunoaie si parcuri pline de saltele si corturi de refugiati murdari! Preturi fff mari la hoteluri iar 4 stele sunt de fapt 3 ! O destinatie cu adevarat maxima este Dubai.

Adauga un comentariu