International

Franta: Doi raniti intr-un incident armat in fata unei moschei

Publicat: 27 iun. 2019

Doua persoane au fost ranite, intre care un imam, in urma unor focuri de arme trase joi in fata unei moschei din Brest, in nord-vestul Frantei, informeaza AFP, Reuters si Ouest-France, care citeaza surse apropiate anchetei.

Incidentul s-a produs la putin timp dupa ora locala 16:00 (14:00 GMT) in fata moscheii. Viata celor doi raniti nu este in pericol, intre care imamul Rachid El Jay. Ambii au fost transportati la spital.

Procurorul din Brest, Jean-Philippe Recappe, a declarat ca atacatorul a deschis focul in timp ce oamenii ieseau din moscheea din Pontanezen, o suburbie a orasului Brest.

Deocamdata nu se stie daca atacul a avut vreo motivatie religioasa, a fost o reglare de conturi sau a fost motivat de alti factori, a indicat procurorul, adaugand ca atacatorul circula intr-o masina cand a deschis focul asupra persoanelor care ieseau din moschee.

Mass-media franceze, intre care France 3, relateaza ca atacatorul a reusit sa fuga, politia incercand in prezent sa-l gaseasca.

Ministrul de interne francez, Christophe Castaner, a declarat ca politia a fost mobilizata pentru a-l prinde pe atacator si a cerut prefectilor sa consolideze supravegherea lacaselor de cult din tara.

O ancheta a fost deschisa de catre procuratura din Brest. Situatia este in curs de evaluare de catre sectia antiterorista a parchetului parizian, care este in contact cu procuratura din Brest, potrivit Francetvinfo. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit