Coronavirus

Franţa începe duminică programul de vaccinare anti-COVID-19

Publicat: 21 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Franţa începe duminică programul de vaccinare anti-COVID-19
Persoană vaccinată anti-COVID-19

Franţa va începe duminică, 27 decembrie, programul de vaccinare anti-COVID-19, a anunţat luni, 21 decembrie, pe Twitter, ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, transmite Reuters.

Programul de vaccinare va debuta în Franța cu membrii cei mai vulnerabili ai populaţiei, cum sunt vârstnicii, a adăuagt ministrul Olivier Veran.

Olivier Veran a mai spus, într-o emisiune pe postul de radio Europe 1, că actualele vaccinuri dezvoltate pentru a combate pandemia de COVID-19 ar trebui să fie eficiente şi împotriva noii tulpine a noului coronavirus descoperită recent în Marea Britanie şi din cauza căreia numeroase ţări au blocat intrările dinspre Regatul Unit.

„Teoretic, nu există motive să se creadă că vaccinul nu ar fi eficient, întrucât boala rămâne aceeaşi“, a spus Oliovier Veran.

Potrivit ministrului francez, este „complet posibil” ca această tulpină să circule deja în Franţa, deşi nu a fost detectată până acum în urma testelor.

Vaccinarea începe pe 27 decembrie și în România

Și România este pregătită să înceapă vaccinarea duminică, pe 27 decembrie. De altfel, este o decizie la nivel european ca vaccinarea să înceapă în aceeași zi în UE, ca simbol al eforturilor duse în lupta împotriva coronavirusului.

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, a anunţat că pe 26 decembrie va fi livrată prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze de vaccin, care, ulterior, vor fi distribuite la 10 spitale de linia I din ţară.

„Este o facilitate pregătită să primească vaccinurile, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera autorizarea condiţionată de punere pe piaţă. Din ceea ce noi ştim la momentul actual, pe 26 decembrie va fi livrată prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze, doze care, ulterior, vor fi distribuite către spitalele de linia unu, spitalele care au intrat în prima linie împotriva COVID-19 în această pandemie. România este pregătită, în momentul de faţă, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie”, a declarat Valeriu Gheorgiţă.

Campania ar trebui să dureze şase-şapte luni

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19 a menţionat că primele persoane vaccinate vor face parte din corpul sanitar din zece spitale COVID-19. Valeriu Gheorghiţă spune că, pentru un grad de 60-70% din populaţie, campania ar trebui să dureze şase-şapte luni.

Totodată, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea precizează că gradul de acceptare a vaccinării este de 70% la medici şi de circa de 50% la asistenţii medicali din spitalele non-COVID pentru vaccinare, iar a medicilor din spitalele COVID de peste 95%.

Cele 10 spitale din România unde vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID-19

Iată lista spitalelor din România unde vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID-19

Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“

București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)

Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca

Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța

Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova

Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare

Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava

Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara).

Adauga un comentariu