Actualitate

Franta interzice accesul la muntele „care va scapa neatins de APOCALIPSA mayasa”

Publicat: 20 nov. 2012

Oficialii locali din apropierea unui munte din Franta au interzis accesul in zona, temandu-se ca zona va fi invadata pe 21 decembrie de oamenii care cred in apocalipsa mayasa, de curiosi si de jurnalisti.

Persoanele care cred ca apocalipsa mayasa va sosi pe 21 decembrie cred, totodata, ca muntele Pic de Bugarach, aflat in sudul Frantei, este unul din putinele locuri sigure de pe Terra. in acea zi, unul din ciclurile din calendarul mayas ajunge la final. Acest calendar este impartit in mai multe unitati, una dintre acestea fiind intitulata b'ak'tun (care cuprinde 400 de ani). Pe 21 decembrie 2012 se incheie cel de-al 13 b'ak'tun, fiind inceputul unui nou ciclu.

Expertii in cultura maya afirma ca maiasii nu ar fi considerat incheierea acestui ciclu drept sfarsitul lumii. Cu toate acestea, in subculturile New Age si in alte subculturi de pe Internet, unii credinciosi se asteapta la schimbari majore ce urmeaza sa aiba loc in aceasta zi. Predictiile acestora variaza de la o noua era a pacii si armoniei pana la o apocalipsa exploziva.

Un astfel de zvon ce s-a raspandit pe Internet anunta ca in ziua distrugerii totale, muntele Pic de Bugarach se va deschide, dezvaluind o nava extraterestra ce va salva credinciosii aflati in apropiere. Din acest motiv, oficialitatile locale sunt ingrijorate.

„Ne asteptam la cativa vizionari, cativa oameni care cred in acest sfarsit al lumii, dar in numere limitate”, declara Eric Freysselinard, un oficial local. „Ne asteptam la un numar mult mai mare de curiosi, un numar pe care nu putem sa-l estimam. De asemenea, ne asteptam la foarte multi jurnalisti”, a adaugat Freysselinard.

 De aceea, oficialii vor apela la 100 de ofiteri de politie si pompieri care vor fi pregatiti in ziua de 21 decembrie sa izoleze rutele de acces spre munte.

Daca oficialii francezi resping atentia celor ce cred in „apocalipsa 2012”, alte zone incearca sa profita de pe urma acestora. in Belize, statiunea Chaa Creek incearca sa atraga turistii cu pachete all-inclusive „Maya Winter Solstice”, ce le ofera turistilor, de-a lungul a 7 zile, ocazia de a participa la workshopuri maiase, in costume traditionale.

In Guatemala, oficiul national de turism organizeaza mai multe festivitati in ziua de 21 decembrie, printre care si un summit intitulat „Un nou rasarit pentru omenire”, ce va avea loc pe Tikal, un stravechi oras maias. La acesta urmeaza sa participe Elton John, Bruce Springsteen si U2.

Nici Mexicul nu se lasa mai prejos, lansand o campanie turistica intitulata „Lumea Maya 2012”, incurajand vizitatorii sa calatoreasca la siturile din sudul Mexicului unde stravechii mayasi au construit orase complexe. De asemenea, in Cancun a fost inaugurat "Museo Maya de Cancun", un muzeu enorm dedicat istoriei Maya.

descopera.roloading...

Adauga un comentariu