International

Franța va impune noi reguli la intrarea în țară. Ce persoane nu sunt afectate de această măsură

Publicat: 22 ian. 2021
Franța reguli intrarea în țară
Începând de duminică toți călătorii care intră în Franța trebuie să prezinte un test PCR negativ făcut cu cel mult 3 zile înainte

Autoritățile din Franța au anunțat că vor impune noi reguli pentru majoritatea călătorilor la intrarea în țară, începând de duminică, 24 ianuarie. Astfel, cei care vor veni în Hexagon de la această dată trebuie să prezinte un text PCR nu mai vechi de trei zile. Măsura, însă, nu se aplică și muncitorilor transfrontalieri.

Autoritățile din Hexagon vor introduce o nouă măsură menită să țină sub control răspândirea noului coronavirus. Astfel, Franţa va impune călătorilor care vin din alte ţări europene să prezinte un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de plecare. Această regula va intra în vigoare începând de duminică, 24 ianuarie. Decizia a fost prezentată de președintele francez Emmanuel Macron la finalul reuniunii șefilor de stat sau de guvern din UE în format de videoconferință.

Franța, noi reguli la intrarea în țară

Începând de duminică, 24 ianuarie, intră în vigoare o nouă măsură sanitară în contextul generat de pandemia de coronavirus. Această regulă îi vizează în special pe turiști.

„Introducerea obligației de prezentare a unui test PCR realizat cu 72 de ore înaintea plecării pentru toți călătorii europeni (cu excepția celor considerați esențiali). Lucrătorii transfrontalieri și transportul terestru vor fi exceptați de la această obligație”, a precizat Palatul Élysée la finalul reuniunii UE.

Decizia de a se impune noi reguli la intrarea în țară se înscrie în recomandarea adoptată de Consiliu la 13 octombrie, destinată „adoptării de măsuri sanitare mai stricte garantând buna funcționare a pieței interne”. Conform reprezentanților președinției franceze, măsura nu se referă la călătoriile esenţiale și la muncitorii frontalieri.

Și Germania a prelungit starea de urgență

Pe de altă parte, de curând, Germania a anunțat o serie de măsuri suplimentare dar și prelungirea stării de urgență până la jumătatea lunii februarie. Astfel se încearcă oprirea transmiterii coronavirusului dar și prevenirea propagării în țară a noilor tulpini considerate mai contagioase.

Școlile, magazinele neesențiale, restaurantele, facilitățile de agrement și sportive vor rămâne închise. Companiilor li se cere să permită angajaților să lucreze de acasă, atunci când este posibil, pentru a reduce traficul în transportul public. Această măsură va fi aplicată până pe 15 martie.

Măsuri de carantină stricte în Franța?

Franţa ar putea institui o carantină strictă, în condiţiile noilor tulpini, mai contagioase, de coronavirus, afirmă un consilier guvernamental. Așadar, autoritățile din Hexagon ar putea fi nevoită să recurgă la o carantină strictă, precum Irlanda şi Marea Britanie, dacă nu vor reuşi să ţină în frâu noile mutații ale COVID-19, a precizat, vineri, un epidemiolog şi consilier guvernamental francez.

Arnaud Fontanet, membru al consiliului ştiinţific care oferă recomandări guvernului în sfera politicilor privind COVID-19, a mai spus, la postul de radio francez France Inter, că ţara se află într-o „situaţie foarte tensionată, personalul din spital fiind extenuant”.

În altă ordine de idei, prima măsură anunțată este cea potrivit căreia Franța va impune noi reguli la intrarea în țară.

Adauga un comentariu